Craig Mazin már tudja ki játssza el a The Last of Us S2 egyik legfontosabb karakterét

Craig Mazin már tudja ki játssza el a The Last of Us S2 egyik legfontosabb karakterét

Emellett azt is elárulta, hogy hány évadon át futhatna még az HBO népszerű sorozata.

A The Hollywood Reporter felkereste Mazint egy interjú erejéig, és természetesen az egyik fő téma a The Last of Us széria folytatása volt. Arról kérdezték, hogy a sorozat sikerére és terjedelmére való tekintettel az HBO megfelelő összeget biztosított-e a második évadhoz.

„Mindig van emelkedés a költségvetésben, és aztán van egy vita arról, hogy ez vajon miért nem elég.

Amióta ezzel foglalkozom, soha, de soha, egyetlen egyszer sem fordult elő velem olyan, hogy azt mondtam volna: 'Ennyi kell nekem', mire ők: 'Oké!'

Ezeket olvastad már?

Még ha van is egy elvi vitánk arról, hogy mi szükséges egy második, egy harmadik vagy egy negyedik évad kivitelezéséhez, azt mindig tudom, hogy jóhiszeműen dolgoznak, és értékelik a sorozat kreatív értékét.”

Természetesen a számok hallatán azonnal rákérdeztek arra is, hogy vajon valóban négy évaddal terveznek-e:

„Tisztában voltam a kérdéssel, miután ezt megemlítettem. Sosem lehet tudni. Lehet, hogy a végén három vagy öt lesz belőle. De a négy jó számnak tűnik. Néhány évadnak a történet kapcsán, amit elmesélünk, kevesebb epizódra lesz szüksége, néhánynak pedig többre.”

A sorozat első szezonja kilenc epizódban mutatta be a PS3-generáció végén, 2013-ban megjelent The Last of Us és a következő évben megjelent The Last of Us: Left Behind című letölthető kiegészítő eseményeit. A széria hatalmas kritikai és kereskedelmi sikert aratott, és az HBO minden idők egyik legtöbbet streamelt produkciója lett, valamint 24 Emmy-díjra jelölték. A forgalmazó mindössze két és fél héttel az első évad után – márciusban ért véget – bejelentette, hogy a The Last of Us folytatódik és biztosan kap egy második szezont. Druckmann, aki a sorozat alapjául szolgáló játéksorozat társszerzője és rendezője is, és Mazin korábban megerősítették, hogy már egy harmadik évadban gondolkoznak, amelyet mindenképpen szeretnének elkészíteni. Ezzel utalva arra, hogy a második évad nem fogja tudni lefedni a 2020-ban PS4-re megjelenő The Last of Us második részének teljes egészét.

Mazin továbbá Abby szerepével kapcsolatban is megosztott sejtelmesen némi információt, miután arról szerették volna kifaggatni, hogy megtalálták-e már a megfelelő színészt az ő szerepére:

„Talán. (Nevet.)

Elvörösödtél, szóval ez arra késztet, hogy azt gondoljam: Igen.

A munkálatok már folyamatban voltak, de sztrájk megállított minket. Abby volt az első szerep, amit ki akartunk osztani. Elég jó tapasztalatunk van abban, hogy ha bejelentjük a főszereplőket, az emberek azonnal rákattannak és azt kérdezik: "Tényleg?", és ez valószínűleg így is marad. Szóval lehet, hogy az emberek nem értenek egyet velünk, de szerintem eddig minden remekül ment, és a közönség egy nagy része is ezt a visszajelzést adta, illetve az Akadémia szerint is jól csináltuk.”

Kövess Minket!



Gamer szótár