MNEB R6S: Az egyik újonc meglepetés győzelmével startolt az őszi Masters

MNEB R6S: Az egyik újonc meglepetés győzelmével startolt az őszi Masters

Az egyik összecsapás hosszabbításba torkollott, de a Spiritnek sem volt könnyű dolga, míg a WiLD viszonylag könnyedén szerzett 3 pontot.

Immáron ötödik alkalommal indult útjára 2023-ban a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság powered by K&H Rainbow Six: Siege-ben, azonban az előző évekhez képest most két különálló bajnokság is helyet kapott a menetrendben. Az egyiket a tavaszi, míg a másikat az őszi Masters névre keresztelték. Az alapszakaszban a megszokott formulát követve ismét nyolc együttes alkotja a mezőnyt, azonban az előző kiírás küzdelmeit követően a két kieső együttes helyére (Nice Gaming, Cyberium Esport) a tavaszi Challengers ligából érkezett a TeamTITAN EU és a Delta Syndicate. A címvédő WiLD Multigaming mellett pedig a bent maradó csapatok listája a következő: Spirit Gaming, Békéscsabai E-Sport Egyesület, Firebird eSport, Budapest Five, Illés Akadémia Spirit.

Az 5. szezonban kialakult mezőny az őszi Masters keretein belül csaphat tehát össze a 1,5 millió forintos összdíjazásért. Az első fordulóban a WiLD gond nélkül intézte el az újonc Delta Syndicate ötösét, eközben a Spirit Gaming már nehezebben boldogult a Firebird eSport együttesével, de végül tiszta játékidőben sikerült győzedelmeskedniük. Ez pedig azért fontos, mert ilyenkor a siker 3 pontot ér, míg hosszabbítás esetén a nyertes már csak 2 pontot tehet zsebre, és a vesztes is eggyel gazdagodik. Ez végülis papírforma eredmény még így is, mivel a tavaszi alapszakaszban kettős győzelmet aratott a Spirit a tűzmadarak ellen (7:4 és 7:1).

A meglepetést viszont a TeamTITAN EU szolgáltatta, miután sikerült legyőzniük a Békéscsabai E-Sport Egyesületet. Igaz csak hosszabbítás után jött össze, de még így óriási tettek hajtottak végre, hiszen a tavaszi Masters 4. helyezettjét tudták két vállra fektetni. A negyedik párharcot nem játszották le, ezért a Budapest Five és az Illés Akadémia Spirit mérkőzését majd később pótolják a felek.

Íme a pontverseny az első fordulót követően:

  1. WiLD MultiGaming 1 meccs / 3 pont
  2. Spirit Gaming 1 meccs / 3 pont
  3. TeamTITAN EU 1 meccs / 2 pont
  4. Békéscsabai E-Sport Egyesület 1 meccs / 1 pont
  5. Firebird eSport 1 meccs / 0 pont
  6. Delta Syndicate 1 meccs / 0 pont
  7. Budapest Five
  8. Illés Akadémia Spirit

Kövess Minket!



Gamer szótár