Hirdetés

Kirúgták a FaZe vezérét, aki a csőd szélére vitte a klánt

A részvények Snoop Doggal együtt elfüstöltek és ezért többek között Trink a felelős.

Hirdetés

A FaZe szervezete elég rossz állapotban van már egy ideje. Tavaly nagy reményekkel léptek fel a NASDAQ tőzsdéjére, ahol egymilliárd dollárra tartották a céget. A tőzsdére lépés után olyan nagy halak csatlakoztak hozzájuk, mint Snoop Dogg és Stephanie McMahon (Vince McMahon WWE-tulaj lánya). Papíron tehát minden adott volt ahhoz, hogy a következő években részvénykibocsátással finanszírozhassák a működésüket.

De amilyen gyorsan jöttek a dolgok, olyan gyorsan is mentek: a részvények azóta Snooppal együtt elfüstöltek és a NASDAQ-tól kaptak egy felszólítást, hogy le fogják venni őket a tőzsdéről. Ugyanis ma már mindössze 22 dollárcentért kereskednek a részvényeikkel, ami éppencsak több, mint az egydolláros lélektani határ egyötöde. Ez azt jelenti, hogy egymilliárd helyett már csak 16,96 milliót ér az egész szervezet. Szóval, ha esetleg meg akarod venni, ennél jobb pillanatot keresve se találsz rá, bár már páran kinézték a céget maguknak.

Ezeket olvastad már?

Ennek fényében nem meglepő, hogy a FaZe igazgatótanácsa azonnali hatállyal szerződést bontott ma a vezérigazgatójukkal, Lee Trinkkel. Trink 2016-ban csatlakozott a FaZe-hez tanácsadóként, 2018 szeptembere óta pedig a cég CEO-ja volt. Tehát ő felelt a tőzsdére lépésért és ezzel együtt azért is, hogy az amerikai YouTuberek videójátékos mókájából valódi céget csináljon. Azonban ennek a részeként a FaZe úgy szórta a pénzt, mintha nem lenne holnap, például a már említett Snoop Doggra.

Mivel esélytelennek tűnt, hogy influencerek menedzselésével valaha is pozitívba forduljon a mérlegük, a kompetitív csapataikkal meg pláne, ezért a tőzsdére lépés inkább csak károkat okozott nekik. Így pedig folyamatosan készpénz szűkében vannak, ami akadályozza a válságkezelést is. Állítólag ezért váltak meg idén a munkavállalóik 20%-tól. Ha nem léptek volna, akkor idén őszre biztosan fizetésképtelenné váltak volna és mindenki más állása is veszélybe került volna.

Trink helyét Christoph Pachler veszi át CEO-ként. Róla azt kell tudni, hogy korábban a Sony és a Playboy vezetőségében dolgozott, tehát van tapasztalata a szórakoztatóiparban és az életstílus-brandekben is. De ettől még nem lesz könnyű dolga, mert a FaZe-nél immáron 13 hónapja ő a gazdasági és az operatív vezető is egy személyben és még emellé kapta meg Trink feladatait most. Pachler feladata ezen szerepekben vélhetően az lesz, hogy lezárja a részvények összevonását, majd minél hamarabb pénzügyileg stabil vásárlót találjon a FaZe-nek, mielőtt a tőzsde további károkat okoz nekik és a legnagyobb részvényeseiknek.

Borítókép: HLTV

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Üzlet - Krausz Ferencet is Nobel-díjjal tüntették ki

A 2023. évi fizikai Nobel-díjat Krausz Ferenc, Pierre Agostini, és Anne L'Huillier kapta „az anyagban lévő elektronok dinamikájának tanulmányozására szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat létrehozó kísérleti módszerekért” – jelentette be a Svéd Királyi Tudományos Akadémia október 3-án.

Hirdetés
Üzlet - A polisztirol hőszigetelés napjainkban is népszerű

A polisztirol szigetelés napjainkban is igen népszerű homlokzati és aljzati hőszigetelési megoldás. Kedveltsége a kiváló ár-érték arányon alapszik, de az alapanyag tulajdonságai is igen kedvezőek. Éppen ezért nagyon sokan választják ezt, amikor a lakás vagy a ház szigetelésére kerül sor, azonban mint minden más anyagnak, ennek is megvannak a maga előnyei és a hátrányai is.

Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés