Snoop Dogg távozik a FaZe igazgatóságából

Hiába sikeresek a FaZe játékosai, ha a szervezet rossz anyagi döntéseket hoz a fejük felett.

A FaZe Clanban olyan legendás játékosok fordultak meg az évek alatt, mint karrigan, olofmeister, GuardiaN, NiKo, vagy éppen az elmúlt egy évben Majort és Intel Grand Slamet is nyerő Twistzz–ropz–broky-trió – és a sort még bőven lehetne folytatni. A CoD-ból tehát bőven kinőttek mára, sokak szerint az egyik legismertebb és legsikeresebb márka lett a FaZe. Ebből kiindulva pedig úgy döntöttek, ideje szintet lépni, ezért tőzsdére mentek 2021-ben és megpróbáltak lifestyle brandet faragni az orgból. Sőt, tavaly még Snoop Dogg is csatlakozott hozzájuk mint igazgatósági tag!

Azonban az amerikai rapper és a FaZe útjai egy év után a múlthéten elváltak. A FaZe tőzsdei szereplése ugyanis finoman szólva sem sikerült valami jól – erről Ben írt egy remek cikket még januárban. Snoop Dogg ezt követő távozását az SEC felé közzétett bejelentésből tudhatta meg a világ. Eszerint az igazgatósági tagjuk március 29-től már nem része a FaZe Clannak, miután lemondott a helyéről. A bejelentés szerint nem volt vitás helyzet a felek között, de elég nyilvánvaló, hogy a FaZe tőzsdei szereplése állhat a döntése mögött.

Mióta legutoljára mélységében foglalkoztunk a FaZe gazdasági helyzetével, lett egy-két új szponzoruk ugyan, de a NASDAQ közben megküldte az értesítőt arról, hogy 180 napjuk van az egydolláros minimum fölé visszamászni, különben leveszik őket a listáról. Egy tavaly decemberi jelentés alapján azonban nem csak ez fenyegeti a FaZe létezését. Állítólag már az év végére fizetésképtelenné válhatnak, ami a játékosaikat is veszélybe sodorhatja. Persze nem ők az egyetlen org, akik pénzhiánnyal küzdenek. Csak hogy néhány példát említsünk: a TSM és a CLG is nagy átalakításokba kezdett és lényegében kiszállhatnak az e-sportból, a Heroic pedig éppen csak megoldotta, hogy a nyarat még túléljék.

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Üzlet - Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

A hajbeültetések során a fő cél a kopasz területek felszámolása, a kezelést végző orvosnak viszont be kell állítania a páciens igényeinek megfelelő hajvonalat is. Talán meg sem kell említenünk, hogy ez a rész kiemelt figyelmet igényel, hiszen egy rosszul sikerült haj örökre rányomhatja a bélyegét megjelenésünkre. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hajvonal kialakítása során.

Üzlet - Hogyan őrizd meg a fiatalságodat kívül-belül?

Ha létezik olyan dolog a világon, ami örökös és megállíthatatlan, az az idő múlása. A másodpercekből percek, majd órák lesznek, ebből pedig napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek. Mindez pedig nem telik el nyomtalanul.

Üzlet - Hogyan válasszunk könyvelőt?

Akár egyéni vállalkozás indításán, akár cégalapításon gondolkodunk, az első feladataink közé tartozik a könyvelő keresése. Ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a vállalkozás könyvelési ügyei rendben legyenek, így minden éjjel nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket. Azonban a megfelelő szakember megtalálása nem egyszerű, hiszen az interneten rengeteg hirdetést találhatunk, és ismerőseink is előszeretettel ajánlgatnak könyvelőket. Hogyan válasszuk ki közülük azt, akiben megbízhatunk? Cikkünkből kiderül!