A CS2 megjelenéséről beszélt a Valve

A CS2 megjelenéséről beszélt a Valve

A fű zöld, a Counter-Strike ...2!

Nem csak a Call of Duty, a Steam is idén ünnepli a 20. születésnapját. A videójáték-piacot alapjaiban megváltoztató program 2003. szeptember 12-én vált elérhetővé és az induláskor elsősorban a Valve-játékok frissítéseinek könnyebb kiadására használták. A születésnap miatt rengeteg akcióval kedveskedik a platform, továbbá számtalan érdekes történetet is megosztottak a Steam mérföldköveiről. De ami ennél is fontosabb nekünk, az a váratlan információ, amelyet a tegnap este kiadott ünnepi oldal tartalmaz.

Eszerint tényleg közel lehetünk már a Counter-Strike 2 megjelenéséhez, hiszen 2023-ról ezt írták:

„Az évnek még nincs egészen vége, de eddig kiadtunk egy hatalmas Steam kliens frissítést, a Counter-Strike 2 béta verzióba lépett (és hamarosan kiadásra kerül), és már több mint 11 000 Ellenőrzött és Játszható játék van a Steam Deckre. A popkultúra frontján, bár még néhány hónap hátra van az évből, Taylor Swift elég biztos győztesnek látszik: a nyár során volt egy pont, amikor egyszerre négy albuma is szerepelt a Billboard Top 10-es listáján (közel 60 év során az első zenész, akinek még életében sikerült ezt elérnie). Az Eras koncertturnéról nem is beszélve!”

Ezeket olvastad már?

A Steam 20. születésnapjával együtt több ingyenes holmit is szerezhettek a pontboltban. A zongorázó fejrágó és a Nyan GladOS mellett most egy – a borítóképünkön is látható – CS-karakterekből készült animált avatárt is behúzhattok. Érdekesség, hogy mind az ünnepi posztban, mind a boltban található jóságok egy-egy ikonikus mém előtt tisztelegnek az elmúlt 20 évből. Ez a CS2-es például az idén taroló Barbie-filmből származik.

Azt továbbra sem tudjuk pontosan, hogy mennyit kell várni a végleges megjelenésig. Jó hír, hogy a Valve szerint hamarosan kiadják. Bár a béta állapota alapján lehet jobban járunk, ha egy-két hét helyett hónapokban gondolkoznak Gabenék. Van is pár tippünk arra, hogy mi lehetne jó alkalom a kiadásra, ha az eredetileg beígért nyarat nem sikerül összehozniuk.

Kövess Minket!



Gamer szótár