Mennyit kell még várnunk a végleges CS2-re?

Mennyit kell még várnunk a végleges CS2-re?

A Valve egyik szavával üti a másikat, miközben az emberek vadul próbálják kiolvasni a csontokból a CS2 megjelenésének napját. De kinek van igaza?

A nagy pénteki frissítéssel rengeteg ember jutott be a Counter-Strike 2 bétájába és a játék állapotát, az elérhető pályák számát elnézve egyre közelebbinek tűnik a végleges megjelenés is. Elvégre, miért adták volna a kezünkbe Lord Gabenék a játékot, ha a kiadás helyett még hónapokig polírozni akarják? Na jó, mindannyian tudjuk, hogy a Valve nem így működik, ennél egy fokkal kifűrkészhetetlenebbek a terveik. De mégiscsak, egy kvázi publikus béta ideje csak azt jelöli már, hogy a kanyarban a megjelenés, nem?

Lelövöm a poént: az a helyzet, hogy nem tudjuk mit jelent a béta mostani kinyitása. Persze van néhány jel, ami egy szeptemberi megjelenésre utal és van olyan is, amivel takarózhat majd a Valve, ha nem így lesz. De először is kezdjük azzal, hogy rögtön kidobunk az ablakon minden, a játékban „elrejtett” információra épülő összeesküvés-elméletet, mert ezek látványosan megbuktak – nem mintha bárki komolyan várt volna ezektől bármit is. A legfelkapottabb teória egy időben az volt, hogy a felújított Overpasson található órák jelzik a megjelenés dátumát. Ám végül augusztus 5. és 24. is úgy múlt el, hogy nem kaptuk meg a CS2-t.

Ezeket olvastad már?

A Valve hivatalos álláspontja szerint 2023 nyarán érkezik a CS2 – ezt megerősítették a legújabb videójuk végén is. Igaz, a nyarat lehet értelmezni naptári és csillagászati nyárként is, ami sokáig tovább bonyolította a dolgot. Miután előbbi keretből már kifutottunk, maradt az utóbbi értelmezés. Ez még ad három hetet a Valve-nak. Ugyanis a csillagászati nyár, amely Észak-Amerikában jóval elterjedtebb értelmezése a nyár fogalmának, az csak szeptember 23-án ér véget. Sokan úgy gondolják, hogy a Valve addig kihúzza a mostani tesztállapotot és konkrétan azon a napon fogják kiadni a végleges verziót. De őszintén, majdnem ugyanannyi esélye van egy holnapi megjelenésnek, mint egy szeptember 23-inak, szóval felesleges addig számolni a napokat.

A Valve hivatalos álláspontjával egyébként szembemegy a Valve egy másik hivatalos álláspontja – ez egy ilyen cég. Ugyanis a CS2 béta kapcsán létrehozott gyakori kérdések posztban már az első naptól fogva úgy fogalmaztak a fejlesztők, hogy 2023 nyarára várható a megjelenés. Ez a „várható” ugyanezen szöveg angol nyelvű változatában még hangsúlyosabbnak tűnik. Bár itt már olyan szemantikai szinteket akarunk megütni, amit lehet nem is érdemes. Szóval maradjunk annyiban, hogy a márciusi fogalmazás miatt simán azt mondhatják, hogy „jó, bocsi, márciusban nem tudtuk, hogy nem leszünk kész vele időben”.

De ha nem jön a nyáron, akkor mikor fog jönni? Először is, van az a válasz, miszerint esküdni mernénk rá, hogy a 2023 nyaráról szóló ígéret nem volt valós és igazából mindannyian hónapok óta a Mandela-effektus áldozatai vagyunk. A Valve által kiadott Counter-Strike 2 videók végén ugyanis ez szokott szerepelni:

Köszönet a képért (és a poénért) @_ale_cs-nek Twitteren X-en

Oké, oké, csak hülyéskedtünk, tegyük le a vasvillát, nincs itt semmiféle Mandela-effektus. Szóval komolyabbra fordítva a szót, van egy pár fokkal jobb alternatív válaszunk: eszerint valamikor 2023. szeptember 23. és 2024. január 8. között ki KELL jönnie a játéknak. Miért? Azért, mert január 8-án indul az első CS2 Major nyílt selejtezője és elég érdekes megoldás lenne a Valve-tól, ha nem adják ki a játékot, amin kvalifikálni kell a versenyre. Ne értsetek félre, biztosan nagyon vicces lenne pár percig a dolog. De azért mégiscsak jobb lenne ezt elkerülni.

Ezért amennyiben szeptember 23-ig nem jön ki a CS2, akkor valószínűleg októberben vagy legkésőbb novemberben kézhez kapjuk majd a teljes verziót, hogy ne kavarjon bele a nagy nemzetközi tornákba. Ez már csak azért is szempont lehet a Valve-nak, mert őszi Major nélkül nem igazán lesznek nagy versenyek a következő hónapokban. Igazán jó benyomást keltő reklámot pedig csak úgy tudnak csinálni a játéknak, ha egy IEM Sydney (október 16-22.) vagy egy CS:GO Asia Championship (november 8-12.) kaliberű esemény előtt időben kijön és minden flottul működik addigra a Valve, a játékosok, valamint a szervezők részéről. Nincs értelme ezen versenyek közepén kiadni a játékot, mert csak megosztja az embereket és megöli az érdeklődést a tornák és az új cím esetében is.

A CS:GO Asia Championshipet amúgy a Valve két kedvenc partnere, a Perfect World és a PGL csinálja Kínában. De miért is van benne a nevében a CS:GO akkor? Ez valami trükk? Vagy az igazság? Biztosan tudnak valamit!)

Kövess Minket!



Gamer szótár