Az Immortals of Aveum csúfos bukása magával ránthatja a fejlesztőcsapatot is

Az Immortals of Aveum csúfos bukása magával ránthatja a fejlesztőcsapatot is

Ilyen gyorsan sem sűrűn vérzik el egy játék a piacon, az egyszer biztos.

Az Immortals of Aveum a 2023-as nyár egyik legjobban várt játéka volt, a Dead Space és a Call of Duty korábbi kreatív igazgatója által vezetett Ascendant Studios és a kiadóként funkcionáló Electronic Arts is egy úttörő, mágiával fűszerezett FPS-nek tartotta. Sajnos a játék a kritikusok közepes kritikáinak köszönhetően elég hamar eltűnt a süllyesztőben, Metacriticen például mindössze 65 pontot ért el. A PC-s verzió kapta a legtöbb negatív visszajelzést a szoftver optimalizálatlansága miatt, ennek következtében az Immortals of Aveum hihetetlenül gyér számokat produkált Steamen, az egyidejű játékosok számának tetőzése 482 volt az előző hónapban, ami szinte hallatlan egy tripla A-s cím esetében.

Ezeket olvastad már?

Annak ellenére, hogy az Immortals of Aveum még egy hónapos sincs, máris megjelent az Ascendant Studios felett Damoklész kardja. A vezérigazgató, Bret Robbins éppen ezért kénytelen volt bejelenteni, hogy a személyzet közel felét, nagyjából 40 dolgozót elbocsátanak. A hírek szerint a gyenge eladások okozták ezt a brutális leépítést. Az viszont egyelőre nem világos, hogy ez az eset az Ascendant Studios végét is jelenti-e egyben, hiszen a játék fejlesztését az EA támogatta és finanszírozta.

Az Immortals of Aveum 2023. augusztus 22-én jelent meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re. Mivel az EA Originals keretein belül látott napvilágot, ez azt jelenti, hogy az EA Play és az Xbox Game Pass kínálatában is helyet kap. Ha tehát a negatív hangvételű kritikák vagy az alacsony játékosszám miatt nem vásároltad meg, de tennél vele egy próbát, akkor hamarosan lesz erre lehetőséged. Talán az előfizetéses szolgáltatásoknak hála képes lehet új életet lehelni bele a kiadó, de erre csak az idő adhat majd választ.

Az Ascendant Studios jövője tehát nem tisztázott és jelenleg arról sincs hír, hogy mi a következő játék, amin a stúdió dolgozik.

Kövess Minket!



Gamer szótár