Nem lehetett megállítani a NAVI-t Máltán

Nem lehetett megállítani a NAVI-t Máltán

Szerdán újabb értékes dropokkal és a D-csoport meccseivel térünk vissza. Addig is, íme a C-csoport legfontosabb eseményei.

Véget ért az ESL Pro League 18. szezonjának C-csoportja, amelynek a NAVI lett a királya, miután a tegnapi FaZe elleni rangadót is magabiztosan behúzták. Ropz remek formája sajnos nem tartott ki, így a papíron ígéretes mérkőzés gyorsan unalomba fordult. Az sem segített a klánon, hogy rain jóformán egyetlen félidő erejéig jelent meg a szerveren. A NAVI szemszögéből persze ez mit sem számít, hiszen tőlük régóta nem látott erőt képviselve értek el a negyeddöntőbe. Ezzel a magyar elemzőjük, flashie is elégedett lehet, aki az EPL-csoport előtt egy kéthetes bootcampen segítette B1ad3-t a csapat gatyába rázásában.

A FaZe veresége persze nem jelenti azt, hogy kiestek volna – ők egy lépéssel hátrébb kezdik majd a rájátszást a NAVI-hoz képest. Azonban csak úgy, mint a Heroic esetében, felettük is gyülekeznek a sötét fellegek. Mert még ha nem is nyernek meg minden egyes meccset, a tegnapi mutatványnál azért kicsit többet várnánk tőlük. A csapat jó ideje nem képes rendszeresen bajnoki címekért küzdeni, amiben csaknem ugyanakkora szerepe van az inkonzisztens map pooljuknak, mint rain és broky hónapok óta csak romló játékának. Azonban a FaZe-t sosem lehet leírni, míg ki nem esnek, szóval kíváncsian várjuk, hogy a rájátszásra összeszedik-e magukat vagy sem.

Ezeket olvastad már?

Ami a C-csoport többi csapatát illeti, az első napokban a már említett ötösökön túl a fnatic és az Apeks tűntek még esélyesnek a továbbjutásra. Ám ez gyorsan megváltozott, amikor a két csapat a középső ág döntőjében összefutott: itt a fnatic egy elbaltázott Vertigo után két szorosabb pályán harcolta ki a továbbjutást. STYKOéknak tehát az alsó ágról kellett volna elérniük a rájátszást, amiről mind tudjuk, hogy nem egyszerű feladat. Azonban a 9z összehozta ellenük a csoport legnagyobb meglepetését, miután egy igen egyoldalú szériában kiejtették őket és a 5yclone-t is az életbenmaradásért.

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League-et ezen a héten is élőben, magyar nyelven, értékes drop gyűjtési lehetőséggel közvetíti az Esport1TV Twitchen. A D-csoport szerda délután 16:00-kor rajtol, méghozzá olyan csapatokkal, mint a Cloud9, a G2, a Liquid és a Virtus.pro. A streamen találkozunk!

Borítókép: ESL

Kövess Minket!



Gamer szótár