FalleN már császárokat előz népszerűségben

FalleN már császárokat előz népszerűségben

A brazil Counter-Strike keresztapját már a legnagyobb brazilok között tartják számon.

Az SBT brazil rádiós csatornája nemrég tartotta meg az éves szavazását arról, hogy kik voltak az ország történetének legnagyobbjai. Nagy meglepetésre azonban nem csak futballisták, politikusok és egyéb történelmi személyek kerültek be a top 30-ba, hanem a brazil Counter-Strike keresztapjaként számon tartott FalleN is. A FURIA irányítója az egészen szép 27. helyet foglalja el a listán.

Ez elsőre ugyan nem hangzik olyan kiemelkedőnek, de ha megnézzük, hogy kiket előzött meg, rögtön érteni fogjátok, hogy miért is az. Ugyanis FalleN megelőzte a legendás brazil futballistát, Cafut, akit a történelem egyik legjobb hátvédjeként tartanak számon. Továbbá a mai napig ő az egyetlen játékos a világon, aki három VB-döntőt is játszott, szóval jó pár fokkal sikeresebb volt, mint FalleN. De ami még meglepőbb, hogy II. Péter brazil császár is FalleN mögött szerepel.

Ezeket olvastad már?

Az utolsó brazil császár a 19. században uralkodott és a dél-amerikai háborús sikerei mellett neki köszönhető a rabszolgatartás eltörlése is az országban – tehát nem egy elhanyagolható karakter. Igaz, annak idején nem volt annyira népszerű, mert ez a törvény, illetve a női örökösödés bevezetése vezetett végül a trónfosztásához és a köztársaság kikiáltásához 1889-ben. De utólag elmondható, hogy a munkássága sokat hozzátett a mai brazil állam alapjainak lefektetéséhez. Szóval talán fontosabb ember volt, mint egy Counter-Strike-játékos. Ám úgy fest, hogy a brazilok nem teljesen értenek egyet ezzel.

Persze FalleN népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy ő egy ma is élő és aktívan versenyző ember. Karrierjét közel 20 évvel ezelőtt, 2005-ben kezdte még 1.6-ban. Azonban a legnagyobb sikereit nem akkor, hanem a CS:GO-ra történő váltás környékén és az azt követő években érte el: először létrehozott egy akadémiát, ahol Counter-Strike-ot tanított és versenyeket szervezett, majd 2016-ban két Majort is nyert. A 32 éves játékos jelenleg a FURIA irányítója – 240 millió forintért igazolt hozzájuk a nyáron.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár