Keanu Reeves könyörgése a John Wick 4 kapcsán végül nem hatotta meg a stábot

Keanu Reeves könyörgése a John Wick 4 kapcsán végül nem hatotta meg a stábot

A főszereplő eléggé kimerült a negyedik filmre, de ennek ellenére Basil Iwanyk és Chad Stahelski nagyon szeretné folytatni a franchise-t.

A John Wick: 4. felvonás (John Wick: Chapter 4) gyakorlatilag egy lezárást jelentett a főszereplő számára. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy valóban eltemethetjük-e Wicket a negyedik epizóddal, és erről maga a producer mesélt, bár Keanue Reeves ezt egészen másként gondolja.

Egyesek szerint a negyedik részre már Reeves belefáradt ebbe a szerepbe és ez a vásznon is látszott. Talán nem véletlen, hogy egy különleges kéréssel fordult a készítők felé. Basil Iwanyk elmondása alapján Reeves szinte könyörgött, hogy vessenek véget a karakter életének és akkor végre kipihenhetné magát. John Wickből viszont egy valódi legenda lett alig egy évtized alatt, és a stúdió nem szabadulna meg ilyen könnyen az egyik legnépszerűbb karakterétől. Ennek apropóján egy 90%-os 'megegyezés' született a felek között – ennek értelmében mindkét verzió működhet, tehát Wick végleg az enyészeté lehet, de akár folytatódhat is majd a kalandja. A The Continental spinoff sorozat promóciós körútján a következőket mondta:

„A legutóbbi három felvonás után ezeket a filmeket elkészíteni nagyon kimerítő, fizikailag és érzelmileg is leépítette Keanut. A végén már mindig azt mondta: 'Nem tudom még egyszer megcsinálni', és természetesen mi egyetértünk vele. Már nem is önmaga ilyenkor, csak beáll a kamera elé és megcsinálja a jeleneteket. Úgy volt vele, hogy jó lenne már, ha végleg meghalna a karaktere a film végén'. Mi meg azt mondtuk: 'Rendben, de hagyunk egy 10%-os kiskaput is'.”

A másik dolog egy ilyen franchise kapcsán, hogy szoros kötelék alakul ki a producerek, rendezők és színészek között az évek során a franchise, és ilyenkor bármennyire is szüksége lenne valakinek egy kis szünetre, nem sűrűn teszik félre ezeket a projekteket, mert fél a stáb, hogy lemaradnak a következő részről.

Stahelskit és Reevest a Beatleshez hasonlítva Iwanyk kifejezte elégedettségét a duóval kapcsolatban, és nem zavarja mikor csak várakozik arra, hogy a páros előrukkoljon egy újabb kiváló ötlettel, és akkor ismét nekiláthatnak a munkálatoknak.

„Mindannyian olyan jó barátok lettünk, és nagyon kedveljük egymást, szóval mindenkinek fontos ezeknek a filmeknek a sikere, kritikai és kereskedelmi szempontból is. Mindig azon töprengünk, hogy miként állhatnánk újra össze, hogy egy újabb jó sztorit kapjon John következő felvonása. Eddig Keanu és Chad [Stahelski] együtt találták ki, hogy mi legyen ez a történet. Ők olyanok, mint Paul McCartney és John Lennon, én pedig Ringo vagyok. Felhívnak, és tudatják velem, hogy 'Rendben, megvagyunk'.”

Iwanyk elismerte, hogy még nem akar elbúcsúzni Wick-től, és kész kivárni, amíg a dinamikus duó újra készen nem áll a következő felvonásra.

„Mindannyian akarunk egy új John Wicket. Nem tudjuk még, hogy ez miként nézne ki és mikor valósulhat meg, de szeretjük egymást és szeretjük ezt a világot. Megpróbáljuk kitalálni mi legyen, de egyelőre még semmink sincs. És ha nem jön az ihlet, akkor lesz-e folytatása? Nem, természetesen nem. Senki sem vág bele csak azért, hogy legyen egy következő film.”

Kövess Minket!



Gamer szótár