Csak egy csapatot koronázhatnak meg királynak Magyarországon

Csak egy csapatot koronázhatnak meg királynak Magyarországon

Négy meghívott csapat, de csak egyetlen győztes, szombaton indul Magyarország legnagyobb LoL versenye.

A Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2023-as kiírásában eddig már három minort láthattatok, de a java még csak most következik. A tavaszi és két nyári kupán legjobban teljesítő négy együttes már felsorakozott a rajtnál, már csak arra várnak az idézők, hogy eldördüljön a startpisztoly. A major első napjáig mindössze kettőt kell csak aludni, szeptember 24-én két darab Bo3-mal indul útjára a 850 000 forint összdíjazású torna. Mindössze két hétvége alatt már el is dől majd, hogy melyik jelenleg Magyarország legerősebb League of Legends csapata, ezért érdemes már most felkészülni az erőviszonyokból.

Ezeket olvastad már?

Nem hivatalos erőssorrend

  1. Lenovo Legion Honvéd (Xeanny, Frenzy, Lagolinas, Benzz, Sekkou)
  2. MetaTensei Esports (Imaki, Rabbano, gtrik, Doma, rxn)
  3. Edifier Afterglow Esports Egyesület (Coatpustmain, Paresz, Robenong, Endless v4, Passzi)
  4. Békéscsabai E-sport Egyesület (Acsi, Frost, Sora, Frenna, White Shadee)

Eredetileg az EGW-t soroltam a 4. helyre, de be kell látnom, hogy a CPM-Paresz top-jungle duóban egy bronzérem mindenképpen benne van. Tapsi Hapsi, azaz Románia tankja remek EMEA Masterst tudhat a háta mögött, portugál csapatával (GTZ) egészen a negyeddöntőig meneteltek. Robenong, Endless v4 és Passzi már elég régóta játszik együtt ahhoz, hogy tartani kelljen tőlük, azonban a siker ízét eddig alig-alig ízlelték meg. A BEE-ben Frost lehet a kulcsember, aki bizonyította már nem egy alkalommal, hogy Kayn mellett számos másik hőssel képes nagyon magas szinten teljesíteni. Aki szereti Xerathot és Ziggst, annak erősen ajánlott Sorát figyelni, mert nála ezek a karakterek bármikor feltűnhetnek.

Az első hely nem lehet kérdés. Az EBL-ből hazatért trió, azaz Lagolinas, Benzz és Sekkou csak még több tapasztalatot szívott magába, miközben Xeanny és Frenzy csak bezsebelt egy harmadik minoros győzelmet. Ez az LLH a valaha volt egyik legerősebb magyar együttes elméletben, ha tudják hozni az S4-ben és idén kétszer már mutatott teljesítményt, akkor nem lehet gondjuk a címvédéssel. A TSI felkarolta a Nem Broken az ADC xd-ét, ahova visszatért gtrik, a szlovén mides. Rajta, valamint Domán keresztül okozhat meglepetést a második minor győztese, de ehhez több kell tőlük, mint az előző fináléban.

Menetrend

  • Szombat 16:00 - TSI vs BEE (Bo3)
  • Szombat 18:30 - EGW vs LLH
  • Vasárnap 16:00 - Felső ági döntő
  • Vasárnap 18:30 - Alsóági elődöntő

Kövess Minket!



Gamer szótár