Ezt tervezi a Microsoft a Call of Duty-szériával

Ezt tervezi a Microsoft a Call of Duty-szériával

Már nem is kell sokat várni rá, ha igazak a hírek.

Az elmúlt évek legfontosabb gaming híre kétségkívül az, hogy a Microsoft bekebelezi az Activision–Blizzardot. Bár több ország, köztük az USA versenyhivatala is, igyekezett megakadályozni ezt a felvásárlást, nagyon is úgy fest, hogy még idén ősszel lezárhatják a 70 milliárd dolláros üzletet. Ez azt jelenti, hogy hamarosan a Microsoft és Phil Spencerék Xbox-részlege rendelkezhet majd az Activision–Blizzard összes szellemi tulajdona, például a Call of Duty, a Warcraft és az Overwatch felett.

A legnagyobb kérdés persze a CoD-széria sorsa lesz. A népszerű franchise nagy vitákat generált a konzolgyártók és a kiadók között, de egyelőre nem lesz exkluzív a játék, szóval nem szúrnak ki a PlayStation-tulajokkal. Persze mint azt tudjuk, a Microsoft jelenleg a Game Passban látja a jövőt és most ennek a tervnek a CoD-ról szóló részével kapcsolatban is kiderült egy s más. Ugyanis, ha Brazíliában valaki Call of Duty-t szeretett volna venni az Xbox bolton keresztül a hétvégén, akkor egy olyan üzenet fogadta, hogy „ez ingyen jár a feliratkozásod mellé”. Na és milyen feliratkozásról van szó? Nem másról, mint a Game Passról!

Ezeket olvastad már?

Az üzenet természetesen egy bug eredménye volt és Brazílián kívül nem is sikerült rekreálni. Persze eddig is igen valószínű volt, hogy a CoD a Game Passon köt ki. De most úgy néz ki, hogy a Microsoftnál aktívan dolgoznak ennek az előkészítésén. Már csak az a kérdés, hogy mikor kapjuk meg az előfizetésben a Call of Duty-játékokat? Nos, ha minden a Microsoft tervei szerint alakul, akkor nem kell sokat várni már, mert jogilag akár október 18-tól megtehetik ezt – elvileg ekkor zárulhat le a felvásárlás. Bár ehhez érdemes még hozzátenni, hogy Phil Spencer korábban azt mondta, időbe fog telni a játékok Game Pass-megjelenése. Tehát elképzelhető, hogy csak a Modern Warfare 3 után kapjuk meg az összes többi CoD-ot.


AZ ÚJ CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3-RA MÁR MOST IS LECSAPHATSZ A KONZOLVILÁGBAN!

Kövess Minket!



Gamer szótár