Ekkor indulnak az ESL első CS2 versenyei

Ekkor indulnak az ESL első CS2 versenyei

Az ESL Pro League-nél nem lépték meg a váltást, de a máltai torna után már bőven lesz néznivaló CS2.

Az ESL tegnap jelentette be, hogy az ESL Pro League 18. szezonja még a CS:GO-val ér véget. Az üdvözlendő döntést a BLAST is megpróbálta lekövetni – nem túl nagy sikerrel. De amíg a riválisuk még a jövő hétvégén is CS:GO-ra kényszeríti a játékosokat, addig az ESL már október 2-ától, azaz jövő hétfőtől az új játékra fog váltani minden versenyén.

A rendezvényszervező legelső CS2-es eseménye az ESL ANZ Champs 2023 második szezonja lesz, ami hétfőn indul el. Ehhez képest az első európai tornára egy extra napot várni kell még – az ESL Challenger Jönköping selejtezői október 3-án kezdődnek. Ezeken túl két olyan verseny is lesz, ami eredetileg CS:GO-val indult, de CS2-vel fog véget érni: október 4-étől az ESL Impact League 4., október 5-étől pedig az ESL Challenger League 46. szezonja is váltani fog.

Ezeket olvastad már?

Természetesen a meccsek lebonyolítása is változik a CS2 miatt. Minden meccs MR12 lesz, ahogyan azt a Valve megálmodta. Továbbá a ligákban játszó csapatok innentől kezdve tiebreakereket fognak játszani a körkülönbség figyelembevétele helyett.

Az átállás utolsó fázisa pedig nem más lesz, mint a legelső tier 1-es Counter-Strike 2 LAN megszervezése – ez a tiszt az október 16-án rajtoló IEM Sydney-é lesz. Az ESL szerint a LAN-os váltásnak meglesznek a maga nehézségei, de bíznak benne, hogy sikerül gördülékenyen kivitelezni. Ebben egyébként mi is bízunk, ugyanis az Esport1TV élőben, magyar nyelven közvetíti majd az eseményt, ahol torzsi és a MOUZ is szerepelni fognak.

Kövess Minket!



Gamer szótár