Így változott meg Chris Hemsworth, mióta kiderült, hogy hajlamos az Alzheimer-kórra

Így változott meg Chris Hemsworth, mióta kiderült, hogy hajlamos az Alzheimer-kórra

Sokkal többet mozog és több időt fordít magára, pontosabban az 'én időre'.

Chris Hemsworth az MCU-ban Thorként robbant be a köztudatba, mondhatni telitalálat volt a casting, mikor őt választották ki a villámok istenének. Természetesen emellett jó pár másik filmes projektben is szerepet kapott, de egyértelműen ez a franchise emelte Hollywood legnagyobbjai közé, bár voltak olyanok, akik szerint ezeknél a karaktereknél a színészek csak másodlagosak. A jövőben viszont csak egyetlen feltételt követően öltené magára újra Thor jelmezét, és alighanem van némi igazság abban, amit mond a karakter együgyüségével kapcsolatban.

Ezeket olvastad már?

Tavaly novemberben alaposan megváltozott az élete, a Határtalanul Chris Hemsworth-szel című dokumentumfilm-sorozatának forgatása közben ugyanis egy vizsgálat után kiderült, hogy a DNS-ében jelen van az APOE4 elnevezésű gén két példánya is, és ezek révén 8-10-szer nagyobb az esélye az Alzheimer-kór kialakulásának. A félelmet első sorban az váltotta ki Chrisnél, hogy a nagyapja is ebben a betegségben szenvedett. Ennek apropóján pedig nem habozott és életmódot váltott.

Erről mesélt egy interjúban, hogy miként változtatta meg életét és szokásaig az egészsége érdekében. Nagyon fontosnak találja, hogy mindenféle teendői mellett találjon időt magára, amikor teljes nyugalomban 'elvonulhat a világ elől'. Az edzések persze nem maradhatnak ki továbbra sem a hétköznapjaiból, de ebben is történt némi változás az eddigiekhez képest:

„Több magányt építek be az életembe. A súlyom komolyan ingadozik a különböző szerepek és a saját érdeklődéseim miatt is, amik különböző kihívások elé állítják a testemet. Ritkábban emelek, mint korábban, több kardió- és állóképességjavító edzést alkalmazok, amiket sokkal jobban szeretek, mint a nehéz, testépítés stílusú edzéseket.”

Továbbá arra törekszik folyamatosan, hogy egyensúlyt teremtsen a munkája és a családjával töltött idő között, mert ott szeretne lenni a gyermekei minden fontos pillanatánál.

„Felnőnek, és a dolgok olyan drámaian megváltoznak. Le akarok ülni, magamba akarom szívni. Nem akarok többé sprintelni.”

Kövess Minket!



Gamer szótár