Kivonulhat az Evil Geniuses a Counter-Strike-ból

Kivonulhat az Evil Geniuses a Counter-Strike-ból

Megunta az EG az eredménytelenséget vagy csak ennyire nem megy nekik az üzlet?

Miközben több szervezet, péládul az immáron Lionel Messi által is támogatott KRÜ és az NRG is arra készül, hogy beszálljanak a Counter-Strike mezőnyébe, az EG éppen a kivonuláson gondolkozik. Richard Lewis tegnap megjelent riportja alapján az évek óta rendszeresen ekézett, játékosaival borzalmasan bánó org egyszerűen megunhatta, hogy semmit sem tudnak elérni a játékban. De ezen túlmenően az is elképzelhető, hogy az EG teljesen kivonul az e-sportból és a Counter-Strike játékosaik kirúgása csak egy lépés a sok közül.

Az EG-nél nagyon régóta nem működnek a dolgok. Ezt mi sem példázza jobban, minthogy nemrég egy korábbi alkalmazott azt mondta a szervezetről, hogy olyan, mint „egy börtön nasival”: az idei leépítéseket követően a megmaradt emberekre túl sok feladat hárult, a kompenzáció viszont nem volt kielégítő. Bár ezt számtalan módon megoldhatná az org, úgy tűnik, még több leépítés jön majd inkább helyette.

Richard Lewis egyik forrása szerint az EG a jövőben csakis a Riot játékaiban akar versenyezni. Ezért tették ki november 1-jén a Dota 2-es csapatukat, és ezért fognak hamarosan megszabadulni a női és férfi CS2-es felállásoktól is. A női ötös várhatóan már a következő hetekben az utcára kerül, míg a férfi csapat állítólag megélheti a decembert is.

Az EG-nek az év elején még négy csapata volt Counter-Strike-ban, ezért is meglepő, hogy 2024-ben már lehet egy sem lesz. Persze a borzalmas eredményeikkel ezt könnyen megmagyarázhatják a közösségnek, de a szponzoraiknak aligha. Lewis szerint a Thunderpick például azért szerződött le velük, mert volt négy CS-csapatuk. De amikor ezt kettőre redukálták, már akkor sem voltak valami túl boldogak és csak úgy sikerült maradásra bírni őket, hogy a Dota 2-es ötöst is hozzáadták az üzlethez. Most, hogy a szerződésbe foglalt többi csapatot is ki fogja rúgni az EG, valószínűleg a Thunderpick-szponzorációt is elveszítik majd.

Bár az EG várhatóan tényleg folytatja a versenyzést az LCS-ben és az észak-amerikai Valorant ligában, nem sok garancia van arra, hogy ez sokáig így is marad. Lewis szerint ugyanis egy jó ideje el akarják már adni az LCS-helyüket és végre találhattak is rá egy vevőt a Luminosity Gaminget birtokló Enthusiast Gaming képében. Amennyiben ez az üzlet bekövetkezik, Lewis szerint valószínű, hogy a jelenlegi tulajok a teljes orgot beszántják és az EG márkát eladják.

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár