Otthonra talált az egykori RUBIK magja

Otthonra talált az egykori RUBIK magja

Egy fogadó iroda által szponzorált e-sport szervezet csapott le a RUBIK játékosaira.

Az év elején még Rapid Ninjas, később DomiNation néven ismert legjobb hazai ötös furcsa helyzetbe került a nyáron, hiszen elveszítették a szervezeti támogatást és kénytelenek voltak anélkül, RUBIK néven játszani. Most azonban úgy tűnik, a csapat egy részének véget értek az ínségesebb idők, ugyanis az egykori RUBIK magja PERA néven folytatja a játékot.

A Pera Esports egy új org, amiről nem túl sokat tudni. Ami biztos, hogy közük van a Perabet nevű, Cipruson bejegyzett, vélhetően törökök által üzemeltett fogadási irodához. Nyilvánvalóan innen ered a név és alighanem a pénz is, hiszen ők az egyetlen szponzorok jelenleg. Magyarországon nem elérhető a Perabet, ezért is tűnhet kissé furcsának, hogy az első csapatuk pont egy magyar többségű felállás Counter-Strike 2-ben. De amíg a játékosok örülnek és támogatást kapnak a kitartó munkájukért, addig nekünk sincs okunk kukacoskodni.

Vagyis hát, nem mehetünk el amellett, hogy a Pera Esports valamiért nagyon szereti a pincéket. Ha esetleg feltévedtek a nem túl izgalmas weboldalukra, akkor a kezdőlapon Aaron képe mellett beszélnek pincékről, majd a játékosokról szóló résznél minden tag mellett ott szerepel az a sablon szöveg, hogy „azt hiszem, a videójátékozás anyukád pincéjében örömet okozhat”. Remélhetőleg a csapatot nem zárták be senki anyjának a pincéjébe (vagy ha igen, akkor tényleg örömet okoz nekik), mert néhányuknak még a hétvégén jelenése van a GamerLandben a TMP CS2 Masters LAN döntőjén.

Komolyabbra fordítva a szót, a felállás jelenleg úgy néz ki, hogy az egykori RUBIKból Aaron, Kamion és msN folytatják együtt a játékot edzőjükkel, SZLOBESZKOVval kiegészülve. Hozzájuk társul még az a xavi próbaidőn, akit idén a Partizan, a GEEKZ és a ROYALS csapatokban láthattatok. Az ötödik pedig egy orosz származású játékos lett, Porya. Őt olyan csapatokból ismerhetitek, mint a Websterz, a Victory Zigzag vagy a 9 Pandas.

A PERA már lejátszotta az első meccseit a napokban a LEON TEAMPLAY Season 2-ben. Legközelebb holnap 17 órakor lehet majd elcsípni őket, méghozzá az Endpoint elleni felső ági döntőben, amelynek a tétje a rájátszásban elfoglalt hely lesz: a győztes az elődöntőkben, a vesztes a negyeddöntőkben folytatja.

A PERA felállása

Homoki „Aaron” Áron
Jurus „Kamion” Zsolt
Török „msN” Norbert
Hebők „xavi” Xavér (próbaidőn)
Danil „Porya” Poryadin

Szloboda „SZLOBESZKOV” Lajos (edző)

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár