Cillian Murphy ráfüggött egy ételre a SAG-AFTRA sztrájk nehéz időszaka alatt

Cillian Murphy ráfüggött egy ételre a SAG-AFTRA sztrájk nehéz időszaka alatt

Nem semmi, hogy milyen hatással volt rá a sztrájk.

Egész Hollywoodot felbolygatta a forgatókönyvírók és színészek sztrájkja, ez a demonstráció pedig nagy hatással világszerte volt a filmes iparral. Miközben egyre többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, és a tárgyalóasztal mellett ádáz egyezkedések mentek, addig Cillian Murphy egy egészen kényelmes és nyugodt módját választotta a kényszerszabadság 'kiélvezésének'.

Ezeket olvastad már?

Az Oppenheimer című film kapcsán még mindig egyébként hatalmas érdeklődés övezi a színészt, éppen ezért egy Los Angeles-i kérdezz-felelek során kifejtette, hogy a SAG-AFTRA sztrájkkal úgy birkózott meg, hogy szinte ki sem mozdult otthonról és csak evett.

„Csak otthon voltam... és sajtot ettem.”

Emily Blunt, aki szintén jelen volt, megkérdezte, mikor hagyta abba a sajtevést, mire Murphy azt válaszolta: "Tegnap", azaz tíz nappal a sztrájk hivatalos befejezése után.

A SAG-AFTRA sztrájk Hollywood egyik legnagyobb pillanata volt, ugyanis a szakszervezet 160 000 tagja fogott össze az Amerikai Írószövetség (WGA) 11 500 tagjával, hogy tiltakozzanak a nagy stúdiók ellen a tisztességtelen bérek, az AI-technológia és az új digitális streaming-korszak nyereségének felosztása miatt. A koalíció júliusban terjesztette elő követeléseit a Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetségének (AMPTP).

A hosszú tárgyalássorozatot követően november 8-án előzetes megállapodás született a felek között, majd a sztrájk hivatalosan november 9-én ért véget.

Kövess Minket!



Gamer szótár