A The Mandalorian színésze is benne lesz az új Alien-sorozatban

A The Mandalorian színésze is benne lesz az új Alien-sorozatban

Újabb színésszel bővült a stáb és hamarosan újra foroghatnak a kamerák is.

Nem szeretnék Hollywoodban, ha békében nyugodna az Alien franchise, ezért nekiláttak kidolgozni egy új sorozatot. Filmek terén nem panaszkodhatunk – de –, hiszen jó néhány felvonásnak örülhettek már 1979 óta a rajongók. Legutóbb 2017-ben landoltak a mozikban a Xenomorphok (Alien: Covenant), és legközelebb 2024-ben tűnnek fel a vásznon a rejtélyes Romulus alcímet viselő alkotásban.

Emellett előkészítettek az FX-nél egy szériát is, amelyhez most megtalálták az egyik legfontosabb szereplő kapcsán a megfelelő színészt. Ennek apropóján Timothy Olyphant újra összeáll Noah Hawley-val – miután a Fargo 4. évadában már dolgoztak együtt. Olyphant egyébként több Star Wars projektben is feltűnt, benne volt például a Boba Fett könyve (The Book of Boba Fett) című sorozat két epizódjában, de A Mandalóriban (The Mandalorian) is bemutatkozott Cobb Vanthként. Az ő szerződtetése egyébként azért is érdekes, mert nyáron már úgy nyilatkozott a stúdió, hogy véglegesítették a sorozat szereplőgárdáját, de úgy tűnik időközben változtattak a dolgokon.

Ezeket olvastad már?

Továbbá a Deadline forrásai szerint Sydney Chandler lesz az Alien-franchise előzménysorozatának főszereplője. Sok minden nem derült ki a történet kapcsán, viszont úgy tűnik, hogy Olyphant egy androidot alakíthat, aki a Chandler által megformált Wendy mentora lehet az évad során – Wendy egy felnőtt testben ragadt gyermek agyával és tudatával rendelkezik. A további szereposztások szerint benne lesz még a produkcióban Alex Lawther, mint egy CJ nevű katona, Samuel Blenkin, mint Boy Kavalier vezérigazgató, Essie Davis (Dame Silvia), illetve Adarsh Gourav (Slightly) és Kit Young (Tootles).

A Ridley Scott által rendezett új Alien-sorozat a Sigourney Weaver féle Ripley előtti időszakban játszódik, és a franchise első olyan történetét meséli, amely a Földön, nagyjából 70 évvel a jövőben játszódik. A sorozat forgatása július 19-én kezdődött Thaiföldön, négy nappal a színészsztrájk kezdete után, a SAG-AFTRA tagjai, köztük Chandler nélkül. A forgatás több, mint egy hónapig folytatódott a brit Equity szakszervezethez tartozó szereplőkkel, és a tervek szerint 2024 elején, valószínűleg januárban folytatják majd a munkálatokat, immáron a teljes stábbal.

„Kaptam néhány felvételt. Az első óra egy részét leforgattuk, mielőtt le kellett volna állnunk. Ezekkel lehet játszani és szerkeszteni. Izgatottan várom, hogy visszatérhessek.” – mondta Hawley nemrég a Deadline-nak.

A jó hír pedig, hogy az Alien széria összes epizódjának a forgatókönyve elkészült, mielőtt májusban a WGA sztrájkot hirdetett volna.

Olyphant egyébként az elmúlt másfél évtizedben az FX állandó alkalmazottja volt. Ő alakította például a csatorna hosszú ideje futó sikersorozatának, a Justifiednek a főszereplőjét is, így nem véletlen, hogy végül leszerződtették egy újabb produkcióhoz is.

Kövess Minket!



Gamer szótár