Hiába nincs ki a MOUZ kerete, Siuhy nem megy sehová

Hiába nincs ki a MOUZ kerete, Siuhy nem megy sehová

Meglepő lehet, hogy torzsi csapattársa fél év után máris hosszabbít, de mindenre van magyarázat.

Kellemetlen helyzetben zárja az évet a MOUZ. Ugyanis hiába számítanak még mindig a világ egyik legjobb csapatának papíron, a keretük csupán négy főből áll, amivel ez a szép helyezés fenntarthatatlan. Mióta frozen hivatalosan is a FaZe-be igazolt, nem tudni, hogy mi lesz torzsiék következő lépése. Kit igazolnak le ötödiknek vagy esetleg ki búcsúzik még? Nos, előbbiről egyelőre semmi többet nem tudunk annál, minthogy kivel készülnek az évük utolsó versenyére. Míg a kérdés utóbbi felénél némi megnyugvást adhat, hogy egy játékos már biztosan nem megy sehová.

Siuhy tegnap a HLTV Confirmed podcast vendége volt, amikor bejelentette, hogy egy új, több évre szóló szerződést írt alá a MOUZzal, mert szeretné folytatni a megkezdett munkát és jól érzi magát a szervezetnél. Sokakat talán meglephet, hogy a lengyel játékos máris új szerződést kötött, hiszen idén nyáron érkezett. Ez így alighanem alátámasztja a sokat vitatott teóriát, miszerint a MOUZ NXT után csupán kölcsönjátékosként dolgozott a GamerLegionnél. Tehát amikor a Major után többen is érdeklődtek iránta, valójában nem a MOUZ elővásárlási joga volt az akadály, hanem ez. Egy másik elmélet szerint a MOUZ így szeretne maximális profitot garantálni, amikor jövőre valószínűleg kígyózó sorok lesznek az irodájuk előtt siuhy miatt. De bárhogyan is legyen, afelől nincs kétség, hogy a szervezet nagyon ügyesen játszotta a lapjait.

Ezeket olvastad már?

Siuhy maradása remek hír torzsiék számára is, hiszen az egyik, ha nem a legjobb feltörekvő, fiatal IGL-ről van szó. Már most, 21 évesen olyan eredményeket ért el ebben, az általában idősebb játékosok által dominált szerepben, hogy azzal párját ritkítja (Major döntő, EPL bajnoki cím). Ezért sokan szívesen gondolnak rá úgy, mint a következő generáció karriganjére. Mondjuk ebben még lehet ráció a jövőben olyan értelemben is, hogy a FaZe előszeretettel vásárol játékosokat a MOUZtól – lásd annak idején NiKo, ropz vagy most frozen. De ez még tényleg a jövő zenéje, ugyanis siuhy egyelőre nem megy sehová!

A MOUZ felállása a BLAST Premier World Final során

Torzás "torzsi" Ádám
Dorian "xertioN" Berman
Kamil "siuhy" Szkaradek
Jimi "Jimpphat" Salo
Ludvig "Brollan" Brolin (beugró)

Dennis "sycrone" Nielsen (edző)

Borítókép: HLTV/Nohte

Kövess Minket!



Gamer szótár