Az Aquaman 2-vel elsüllyedt a DCEU, James Gunn mentheti meg a franchise-t

Az Aquaman 2-vel elsüllyedt a DCEU, James Gunn mentheti meg a franchise-t

Atlantisz királyának második kalandjával elbúcsúzik a DCEU, de az első értékelések alapján még ez sem sikerült dicsőségesre.

A december 22-én mozikba kerülő Aquaman folytatásának nagy nehézségekkel kellett szembenéznie mielőtt beszabadulhatott volna a mozikba, kezdve Amber Heard pereskedésével, egészen a csúszásokig. Jason Momoa második önálló filmje Atlantisz királyaként végre beúszott a nagyvászonra is, azonban úgy tűnik, hogy a premier előtti vetítéteseket követően nagyon nincsenek elragadtatva a kritikusok a produkciótól. Kezdjük azzal, hogy jelen állás szerint 36%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán, viszont úgy tűnik, hogy azon lelkes rajongók, akik esetleg már megtekinthették a művet, sokkal jobban szórakoztak, mivel 78%-ra értékelték eddig a filmet. Metacriticen ez a két érték jobban közelít egymáshoz, miután a kritikusok 45, míg a felhasználók 4.9 pontot adtak rá átlagosan.

Ezeket olvastad már?

Bár akadnak olyanok is, akik kifejezetten jól érezték magukat a DC Extended Universe 'záró akkordjának' közben, de egyelőre jóval kevesebben vannak, mivel a többség úgy érzi, hogy ez a franchise végleg elsüllyedt és még a búcsúja is szégyenteljesre sikeredett.

„Egyszerűen csalódás, hogy Momoa utolsó alakítása Aquamanként nem volt nagyobb durranás.” – mondta például Travis Hopson, a Punch Drunk Critics kritikusa.

A tervek szerint a DCEU tehát lehúzza a rolót, annak ellenére is, hogy Jason Momoa korábban úgy nyilatkozott, szívesen eljátszaná még egyszer a karaktert, ha az embereknek bejön az Aquaman és az Elveszett királyság. A korai kritikák viszont egyelőre nem arról árulkodnak, hogy nagy szenzáció lenne az atlantiszi király legújabb kalandja, és ezt a színész is megosztotta egy beszélgetés során:

„Ha a közönség szereti [az új filmet], akkor van rá lehetőség. De jelenleg nem néz ki túl jól a helyzet.” – vallotta be Momoa az Entertainment Tonightnak adott interjújában.

A DCEU csúfos bukásának edményeképpen a Warner Bros. Discovery valamivel több, mint egy évvel ezelőtt létrehozta a DC Studios-t, és megtette vezetőjének James Gunn és Peter Safran párosát, akik már jó ideje neki is láttak az átszervezésnek. Gunnék megpróbálnak egy összefüggő, a DC Comics karaktereire épülő moziuniverzumot létrehozni. Januárban bejelentették az új DC-univerzummal kapcsolatos első terveiket, és ennek értelmében 2025-ben indul útjára a franchise, amelynek első felvonása a Superman: Legacy (Superman: Örökség). Alighanem ez a Warner utolsó esélye arra, hogy valami nagyot alkosson a DC-vel, máskülönben hosszú és kellemetlen vergődésnek néznek elébe.

Kövess Minket!



Gamer szótár