Margot Robbie mesélt az Oppenheimer és a Barbie harcáról

Margot Robbie mesélt az Oppenheimer és a Barbie harcáról

Mókás kis beszélgetés kerekedett belőle.

A Barbenheimer jelenség idén alighanem mindent maga mögé utasított Hollywoodban, és nem csak azért, mert két teljesen különböző műfajú film volt képes egymás mellett is kirobbanó formában teljesíteni, hanem mert végül ezzel a címmel egy önálló projektet is tető alá hoznak.

Nem véletlenül ültették le éppen ezért az Actors on Actors című műsorban egymással szemben Margot Robbie-t és Cillian Murphyt. A színésznő pedig egyrészt nem volt rest kollégáját megkérdezni a Peaky Blinders spinoffról megkérdezni, másrészt megosztotta, hogy kapott egy hívást az Oppenheimer producerétől, Charles Roventől, amelyben arra kérte, hogy változtassa meg a Barbie bemutatójának dátumát, hogy ne egy napon debütáljanak Christopher Nolan atombomba-eposzával. Roven korábban a producere volt Nolan Sötét lovag trilógiájának, illetve Robbie-val is együtt dolgozott a James Gunn féle Öngyilkos osztagon is.

„Az egyik produceretek, Chuck Roven hívott fel, mert dolgoztunk már együtt néhány más projekten, és azt mondta: 'Szerintem el kéne tolnotok a dátumot. Erre én: 'Nem tesszük át a premiert. Ha féltek, akkor tegyétek át ti.' Erre ő: 'Nem tesszük át a randinkat. Csak szerintem jobb lenne, ha módosítanátok. Erre én: 'Ez nem fog megtörténni!'.” – mesélte Robbie.

Ezeket olvastad már?

Az Universal először 2023. július 21-re tűzte ki Nolan Oppenheimerének a bemutatóját. A Warner Bros. később bejelentette, hogy Gerwig Barbie című filmje ugyanezen a napon nyit. Kezdetben a Barbie premierdátuma azért keltett feltűnést, mert a Warner Bros. egy új Nolan-filmmel együtt küldte mozikba a produkciót, miután Nolan két évtized után elhagyta a stúdiót, hogy az Oppenheimer-t a Universalnál készítse el. Nolan és a Warner Bros. összeveszett a Tenet miatt, bár a rendező a múlt hónapban a Variety-nek azt mondta, hogy nincs harag a stúdió és közte.

Robbie a beszélgetés során Murphy-nek egyébként elmondta, hogy mindig is úgy gondolta, hogy az Oppenheimer és a Barbie nagyon jó párosítás, ezért nem akarta elhalasztani a filmje megjelenési dátumát.

„Tökéletes párosítás... Nyilvánvalóan a világ egyetértett ebben, hála Istennek. Az emberek elmentek és azt mondták: 'Ó, előbb nézzétek meg az "Oppenheimert", aztán a "Barbit". Én meg úgy voltam vele: 'Látod? Nekik minden tetszik. Az emberek furcsák... Azt hiszem, a filmkészítők is nagyon izgatottak voltak. Mindenki alig várta a következő Chris Nolan- és Greta Gerwig-filmet. Izgalmas volt, hogy mindkettőt egyszerre kapták meg.”

A filmek egyazon időpontban való közös bemutatója a nyár folyamán lángra lobbantotta a Barbenheimer jelenséget, amelynek eredményeképpen a Barbie lett a Warner Bros. történetének legnagyobb bevételt hozó alkotása 1,4 milliárd dollárral, az Oppenehimer pedig minden idők legnagyobb bevételét elérő életrajzi filmje 950 millió dollárral.

„Azt hiszem, ez azért történt, mert mindkét film jó volt. Valójában ezen a nyáron rendkívül sokszínű volt a mozi, és úgy gondolom olyan módon kapcsolódtak össze ezek a produkciók, amit sem te, sem én, sem a stúdiók, sem bárki más nem tudott volna megjósolni.” – zárta le a témát Murphy.

Kövess Minket!



Gamer szótár