Nincs több meztelen stream és fekete csík, bekeményített a Twitch

Nincs több meztelen stream és fekete csík, bekeményített a Twitch

Egy hónap alatt csak sikerült elparkourozni addig, ahová eredetileg is el kellett volna jutnia a Twitch-nek.

A Twitch-nél egy ideje nem igazán tudják eldönteni, hogy mit is szeretnének pontosan. Már kerek egy hónapja megy a balhé a platformon amiatt, hogy egyes streamerek a szabályokban található kiskapukat kihasználva úgy közvetítik a tartalmaikat, hogy közben meztelenséget színlelnek, esetleg éppencsak kitakarják a problémás testrészeket egy fekete csíkkal. Mi is írtunk az egyik első, nagyobb ilyen esetről, ami aztán minden más streamer fantáziáját is megindította. Akkor csak annyit kértünk a Twitch-től, hogy tisztázzák a szabályokat, mert azoknak a szellemiségével nyilvánvalóan nem voltak összeegyeztethetőek ezek a gyakran OnlyFans-promóció céljából közvetített tartalmak.

De a platform inkább úgy döntött, hogy ha már lúd, legyen kövér. Egy december közepi közleményében a platform új irányelveket fogalmazott meg a szexuális jellegű tartalmak kapcsán. Ezek alapján rengeteg olyan dolgot lehetett csinálni, amit azelőtt kitiltással díjaztak volna – feltéve, hogy azt megfelelően címkézik a streamerek. Például belefértek az erotikus, sztriptíz jellegű táncok, a fiktív (rajzolt, animált stb.) nemi szervek ábrázolásai vagy a testfestés is. Igaz, hogy a hatalmas szexuális felszabadulás csak egy napig tartott, mert mindenki péniszekkel rajzolta tele a streamjét. De sok minden azóta is életben maradt a szabályok közül.

Ezek a döntések a Twitch részéről úgy általában érthetőek voltak, mégha nem is gondoltuk őket helyesnek. Hiszen ezen a ponton nem nagyon tudtak mit tenni ezen jelenségek ellen és az nyilvánvaló volt, hogy nem akartak mindenkit örökre kitiltani, aki pénzt termelt nekik. Ettől azonban csak még egyértelműbbé vált, hogy már a Twitch sem gaming platformként tekint magára, hanem afféle mindenesként, ahol ki miből keresi a kenyerét, nem számít, csak hozzon nézőket.

Ezeket olvastad már?

És az emberek keresték is a kenyerüket, de még hogyan! Az implikált meztelenség metájában olyanokkal találkozhattunk az elmúlt egy hónap során, mint a fekete csíkos kitakarások és a TV-s reality műsorokból jól ismert pixelesítés. Ráadásul nem csak az a néhány női streamer csinálta ezt, akit általában az emberek a hasonló botrányokhoz társítanak. Hanem sokan mások, akár még férfiak is belevágtak a nudista kontentbe, mert az emberek zabálták ezeket a közvetítéseket. Azonban ezek miatt a Twitch végül Karácsony magasságában elkezdte kiosztani a kitiltásokat. Ezért a kérdés újra az lett, hogy akkor mégis mi a fene a platform elképzelése?

Nos, tegnap késő délután kiderült. Ha tippelnünk kellene, valaki megunta és leszólt az Amazontól, fentről, hogy hagyják abba ezt a marhaságot és lépjenek oda rendesen a fékre, mert nevetséges az egész, a negatív hírek pedig elijesztik a hirdetőket. A Twitch munkatársai pedig meghallgatták ezt és úgy döntöttek, hogy mostantól nem lehet sem részben, sem teljesen meztelenül streamelni. Így nem elég, hogy a fekete kitakarásoknak is végleg leáldozott, azzal sem lehet már szórakozni, hogy a nézők azt higyjék, meztelen a streamer. Ha utóbbi valamiért kétségessé válna, valószínűleg fel fognak lépni ellene, mert az új szabály tisztán kimondja, hogy ezt nem lehet csinálni. Nincsen semmi de vagy ha. Nem lehet, pont.

Szóval egy hónap és számtalan új, átírt, visszavont, majd ismét visszahozott szabályon kellett átparkourozni ahhoz, hogy eljussunk ahhoz a megoldáshoz, amit eredetileg is szerettünk volna látni. De sikerült. Most már csak azt reméljük, hogy valahogyan be is fogják tartatni ezeket.

Kövess Minket!



Gamer szótár