Arma Reforger: Ha unod már, hogy Nicki Minaj-ról szól egy háborús FPS - 1. rész

Arma Reforger: Ha unod már, hogy Nicki Minaj-ról szól egy háborús FPS - 1. rész

Már játszható a legújabb Arma, ami picit a radar alatt repült be Steamre, pedig bőven megérdemli a figyelmet.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egyre jobban kezdem unni a modern online FPS-játékokat. Emlékeztek még milyen volt, a PUBG vagy a Warzone, amikor elindultak? Emlékeztek még milyenek voltak a régi CoD-ok, amikor még a gunplay, a movement és a pályadizájn határozta meg, hogy éppen melyik játék szervereire megyünk fel lövöldözni? Egyre jobban kezdem unni, hogy manapság ezek már a háttérbe szorultak és a live services került előtérbe, hogy minden skinnek egy animált sárkánynak kell lennie, hogy a VALORANT csillivillibb, mint egy 6 éveseknek szóló Disney-féle rajzfilm, hogy a PUBG-ben rózsaszín nyuszik szaladgálnak, hogy a Warzone-ban Nicki Minaj lő le 60 centis magassarkúban.

Ha ez a modern CoD, akkor köszi, de ez nem nekem szól

Gondoltam egyet és még tavaly decemberben kerestem magamnak valami mást. Nem sok esélyt adtam annak, hogy találok valami modernet, ami még sem (már bocsánat), de még sem csicskult be a dollármilliókat termelő lelketlen live services oltárán. De mégis találtam ilyen játékot!

Nemrég jelent meg ugyanis az Arma: Reforger 1.0, ami még nem egy Arma 4, de már azt vezeti fel. A játék 2022 májusában jelent meg early accessben, azzal a nem titkolt céllal, hogy a Bohemia bevezesse legújabb grafikus motorját, egyúttal kipróbálják annak határait, lehetőségeit, hogy felmérjék mire van szüksége a rajongótáboruknak és, hogy mi az, amiben az Arma 4-nek óriásit kell majd dobbantania.

Aki nem ismerné a szériát, az Arma 2006-ban született meg, 3 fő epizódot élt már meg, valamint számtalan kiegészítőt, DLC-t és ennek a játéknak köszönhetjük a DayZ létezését is. Az Arma egy katonai szimulátor, hiába tűnik viccnek és túlzásnak a szó. Ha azt mondjuk, hogy a Gran Turismo egy versenyszimulátor, akkor az Arma egy katonai szimulátor, amiben egészen más szemszögből közelíthetjük meg a már unalomig ismert FPS műfajt. Minden egyes eleme hardcore és bonyolult, itt nem a kényelem, nem a skinek és nem a battle pass a fontos, hanem a játékélmény, a hadászat olyan leképezése, ami bár még mindig "csak" egy játék, mégis sokkal közelebb áll a valósághoz, mint a piacon bármi más.

Egyelőre nem akarok elspoilerezni semmit, a következő napokban és hetekben ugyanis rendszeresen jelentkezünk majd egy Arma minisorozat részeivel, amiből nem csak a legújabb játékot ismerhetitek meg, de a széria múltját, eddigi csúcspontját, illetve jövőjét is; és bízom benne, hogy egy picit ti is kedvet kaptok majd a hardcore FPS-sorozat kipróbálásához.

Ezúttal is köszönjük a fejlesztőknek, akik voltak olyan jó fejek és tavaly decemberben megdobtak minket néhány kóddal az Arma: Reforgerhez!

Kövess Minket!



Gamer szótár