Nekimehet a Pokémon Company a Palworldnek, de ők is másoltak anno

Nekimehet a Pokémon Company a Palworldnek, de ők is másoltak anno

Elég gyorsan rávilágított a közösség, hogy a Pokémon franchise sem saját kútfőből ered.

Január 19-én debütált a Palworld, amely már az első napján egy fekete lyukként szippantotta be a játékosokat. Ez pedig az elmúlt napokban folyamatosan fokozódik, és mára a cím a Steamen is rekordokat döntöget, hiszen rengetegen játszanak vele, mivel mostanra már több, mint 6 millió példányt sikerült eladni belőle. A játék leírása szerint ebben a világban békésen élhetnek együtt a játékosok a Pals nevű titokzatos lényekkel, vagy kockáztathatják az életüket, hogy elűzzenek egy könyörtelen orvvadász szindikátust. A lények segíthetnek a harcokban, de akár dolgoztathatnak a farmokon vagy gyárakban, illetve kereskedni is lehet velük, sőt még el is fogyaszthatjuk őket. Ezért a legfontosabb teendő a térkép felfedézésén és a fejlődésen túl az életben maradás. Ez az egyveleg pedig olyan élményt ad a közösségnek, hogy a legtöbben egyszerűen nem tudják letenni.

Sokan viszont azonnal észrevették a hasonlóságot a játék és a nagy sikerű Pokémon franchise között, és rá is húzták a vizes lepedőt, hogy ez csak egy másolat. Mostanra pedig már a The Pokémon Company is felfigyelt a jelenségre, és mivel rengetegen jelezték feléjük, hogy mi a helyzet, ezért úgy döntöttek itt az ideje utána járni a dolgoknak. Hogy ebből mi sül majd ki, és kinek lesz igaza, az a jövő zenéje, de simán elképzelhető egy komolyabb pereskedés is a felek között.

Ezeket olvastad már?

Bár azt nem ártana tisztázni, hogyha a Palworld el is lopta a koncepciót – amit sokak szerint a Nintendonak kellett volna már évekkel ezelőtt megalkotnia – a különleges lényeket illetően, a Nintendo és a The Pokémon Company sem feltétlenül érezheti nyeregben magát. Egyesek ugyanis rámutattak mennyire hasonlít a Pokémon világa a Dragon Questére. Előbbi 1996-ban látott napvilágot a Pokémon Red, Blue, and Yellow-val, utóbbi viszont egy évtizeddel ezelőtt is létezett már. A Dragon Quest 1986-ban debütált a Square Enix jóvoltából (akkor még csak Enixnek hívták a vállalatot). Ez az alkotás, amit Észak-Amerikában 2005-ig csak Dragon Warrior néven ismerték, szintén egy szerepjáték-sorozat, a történet középpontjában egy hős áll, aki meg akarja menteni országát a gonosztól, ehhez pedig időnként mások segítségét is igénybe veheti, és még a különös szörnyek/lények közül is meggyőzhet egyeseket, hogy csatlakozzanak az ügyéhez.

Ha ez még nem lenne elég meggyőző, hogy ki is másolt kiről, akkor íme egy kép, ami alapján már rögtön kirajzolódik mi a helyzet:


„Hé, lemásholatom a házi feladatod?
Persze, csak egy kicsit módosíts rajta, és akkor nem tűnik fel, hogy másoltad.
Rendben van.”

Ezek után lehet nem árt a The Pokémon Companynak is átgondolnia, hogy milyen irányba szeretné terelgetni a saját franchise-át, mert úgy tűnik inkább az a bizonyos szőlő vált túl savanyúvá, mintsem, hogy érdemes legyen nekiesniük a Pocketpairnek a 'másolás' miatt.

Kövess Minket!



Gamer szótár