Nekiláttak egy új Deus Ex játéknak, amit soha nem kapunk már meg

Nekiláttak egy új Deus Ex játéknak, amit soha nem kapunk már meg

A játék kiadója ugyanis váratlanul bejelentette, hogy lemondott az új címről.

Egy új esztendő mindig izgalmas, hiszen ilyenkor esedékes egy csomó új bejelentés és bemutató is, azonban időnként sajnos éppen az ellenkezője történik. Most is erről számolhatunk be, miután az Eidos Montrealt birtokoló Embracer Group úgy döntött, nem kér a csapat új Deus Ex játékából. A Bloomberg információi szerint már két éve dolgoztak a projekten, de úgy tűnik nem csak egyes játékoktól köszöntek el a fejesek, hanem több tucat alkalmazottól is megváltak a döntés értelmében. Ezt követően az Eidos Montrealt inkább ráállítják egy új, eredeti franchise-ra, bár erről még semmit sem lehet tudni.

Ezeket olvastad már?

A svéd játékóriás, az Embracer 2022-ben vásárolta meg az Eidos Montrealt a Square Enix-től, a Tomb Raider-t fejlesztő Crystal Dynamics mellett. Még abban az évben bejelentették, hogy nekiláttak egy új Deus Ex felvonásnak, amelynek addigra elkészült egy nagyon korai verziója a kanadai stúdiónál. Az Eidos Montrealnak köszönhetjük egyébként a Deus Ex: Human Revolution (2011) és a Mankind Divided (2016) című felvonásokat, majd 2021-ben nagy sikert arató Guardians of the Galaxy-t is. Az Embracer viszont az egyik legékesebb példájává vált annak a bizonytalanságnak, ami jelenleg a játékipart is sújtja. Elég csak arra gondolni, hogy a Sonynál sincs minden rendben, a Twitchnél sem minden fenékig tejfel, de a Microsoft és a Riot Games is jó néhány dolgozójától megvált már.

A svéd vállalat még tavaly júniusban jelentette be, hogy kénytelenek átszervezni a működésüket, amely stúdiók bezárásával, elbocsátásokkal és egyes projektek törlésével jár. Azóta már olyan részlegektől is elköszöntek, mint a Saints Row-t fejlesztő Volition, a Campfire Cabal és a Free Radical Design, míg például a Borderlandset készítő Gearboxot állítólag szeretnék eladni a közeljövőben.

A 2023 szeptemberében végződő második pénzügyi negyedévben a vállalat több, mint 900 embert bocsátott el, és a leépítések révén megfogyatkozott a Crystal Dynamics, a Beamdog, a Zen Studios és a Fishlabs csapata is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Komplett egészségközpont a karunkon – leteszteltük a Huawei Watch GT 5 okosóráit

Az elmúlt években annyi viselhető okoseszközt dobott piacra a Huawei, hogy újságíró legyen a talpán, aki számon tudja tartani a zsinórban érkező, különböző funkciókkal felturbózott modelleket. Hozzám a Watch GT okosóra-széria két legújabb tagja, a Watch GT 5 és a GT 5 Pro futottak be nemrégiben, amelyeket felválta, több napon keresztül viseltem, és ez idő alatt az alábbi vélemények fogalmazódtak meg bennem.