Letesztelték, hogy mennyire strapabíró az Apple Vision Pro, íme az eredmény

Letesztelték, hogy mennyire strapabíró az Apple Vision Pro, íme az eredmény

Egy lelkes rajongó feláldozta a készülékét, hogy mi okulhassunk belőle.

Úgy tűnik, hogy az Apple sok év után ismét egyedit alkotott, és az új készülékével sikerült  a következő szintre emelnie a virtuális valóságot. Ahogy a február 2-ai megjelenése óta egyre többen működtetnek Apple Vision Prót, folyamatosan új dolgok derülnek ki róla, melyeket mindenki lélegzetvisszafojtva figyel. Többek között csalódottan fogadták a terméket azok, akik elsősorban virtuális valósággal kevert pornónézésre használták volna, kiderült, hogy miféle veszélyeket rejthet magában a használata, de számtalan olyan funkció is felfedezésre került, melyek teljesen megváltoztathatják az életünket. A közel egy hét alatt – amióta velünk van a termék – láthattunk olyan teszteket, melyek során ledobják a készüléket, hogy ezzel megfigyeljék törékenységét – általában csak a védő üveg tört el –, de JerryRigEverything – ismert YouTube-tartalomgyártó – most minden szempontból megvizsgálta a strapabíróságát.

Ahogy a videóban is láthatjátok, Jerry nem vette félvállról a dolgot. Azon kívül, hogy teljesen szétszerelte az Apple Vision Prót, és így bemutatta a felépítését, számos tesztnek vetette alá. Először is megnézte, hogy a külső felületet adó screen protector mennyire karcálló. Mind kiderült, nem igazán strapabíró, de a karcolások valójában nem okoznak komolyabb kárt a készülékben. A külső oldal sérülése nem befolyásolja a képernyőn látottakat, csupán design szempontjából zavaró. A belső felületen található üveg viszont – ahol belenézünk – szintén könnyedén sérül, ez pedig már komolyabb problémát okozhat a használat során.

A készülék fejpánt része olyan anyagból van, melyhez hasonlóan kényelmeset még nem tapasztalt a felvételek készítője, azonban gyúlékony – mint bármely más ruhadarab –, így érdemes figyelni cigarettázó emberek és tábortűz közelében. Továbbá ahol szűkséges ott kellően hajlékony, és bírja a terhelést, ahol pedig merevnek kell maradnia, ott tartja magát, bárhogy is erőlködik az ember.

Úgy gondolom, hogy a videót megnézve összességében elégedettek lehetünk, hiszen a tesztek azon része, ahol mondhatni leszerepelt, olyan extrém helyzeteket kíván, melyekkel nem igazán találkozunk a hétköznapokban. Talán a legfontosabb kiemelendő dolog, hogy érdemes nagyon figyelni a belső lencse épségére, ha sokáig szeretnénk tökéletes minőségben élvezni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár