Új játékából merített erőt Kojima, pedig már az életéről is lemondott

Új játékából merített erőt Kojima, pedig már az életéről is lemondott

A pandémia majdnem elvette tőlünk az egyik legkreatív videójáték-fejlesztőt.

Hideo Kojima ritkán szólal meg, de ha mégis, akkor bizony érdemes odafigyelni rá. Most sincs ez másként, hiszen nem csak a Death Strandig 2 kapcsán jött izgalomba a rajongótábor, de az élő legenda lerántotta a leplet a januári State of Play során az új projektjéről is. Nem sokat teketóriázott azóta, és ismét bejelentkezett, a Youtube csatornáján közzétett HideTube című videóban – amelynek az előző részét közel hét évvel ezelőtt publikálta – pedig elmagyarázta miből merítette az ihletet hozzá.

A következő IP-je a Physint, amely elmondása szerint elmoshatja a technológia segítségével a filmek és játékok között húzódó határokat. Műfaját tekintve egy akcióthrillert szeretne összehozni, amelynek a középpontjában egy kémsztori állna. A videóban kihangsúlyozta, hogy a 2020-as egészségügyi pánik hatására majdnem véget vetett a játékfejlesztői karrierjének. A helyzet annyira elhatalmasodott, hogy Kojima még végrendeletet is írt, féltve az állapotát. Aztán egyszer csak mégis úgy döntött, hogy szeretne tető alá hozni egy akcióval dúsított kémkedős játékot, remélve, hogy soha nem kell majd visszavonulnia.

Ezeket olvastad már?

Kojima arról is beszámolt, hogy a Death Strandinggal eléggé nagy kihívás elé állította magát, mivel ez volt az első olyan alkotása, amelyet a Konamitól függetlenül készíthetett el – 2015-ben jött el a cégtől. Továbbá az utóbbi időszakban egyre több felhasználó kérte tőle, hogy hozzon össze egy újabb Metal Geart, de ez biztosan nem fog megtörténni egyhamar – már csak azért sem, mert Kojima nem rendelkezik a játék jogaival.

Abban viszont senki és semmi nem tudja megakadályozni, hogy elkészítse saját akció-kémkedős videójátékát. A Kojima Productions szavai szerint a Physint közel élethű grafikát és az interaktív szórakoztatás egy új válfaját kínálja majd. Tekintettel arra, hogy Kojimának még le kell szállítania a Death Stranding 2-t – és a nemrég leleplezett 'OD' című játékát –, még évekbe telhet, mire bármi konkrétum is kiderül a Physintről.

Kövess Minket!



Gamer szótár