A fejlesztők reagáltak a Dragon's Dogma 2 körüli pletykákra, ennek örülni fogtok

A fejlesztők reagáltak a Dragon's Dogma 2 körüli pletykákra, ennek örülni fogtok

Szinte mindenki készpénznek vette, hogy 30 FPS-sel érkezik a konzolokra, de a fejlesztők közbeszóltak.

A Dragon's Dogma 2 kétség nélkül a 2024-es év egyik legjobban várt játék, melynek megjelenésééig már alig egy hónap van vissza. Ezért is érintette rosszul a rajongókat – kiknek egy része már elő is rendelte a címet – az a pletyka, miszerint a játék sok éves elmaradásban lehet kortársaihoz képest, és csak 30 FPS-sel leszünk képesek futtatni a konzolokon. Ez annak fényében még kiábrándítóbb volt, hogy a játékot fejlesztő Hideaki Itsuno ódákat zengett róla, miközben más játékokat mondhatni lehúzott. Most, hogy nyakunkon a debütálás, a fejlesztők végre reagáltak az erről szóló hírekre, és tiszta vizet öntöttek a pohárba.

Itsuno egy X-bejegyzésben szólt a rajongókhoz, és mindenkit megnyugtatott, hogy „a Dragon's Dogma 2 korlátlan képfrissítéssel fog megjelenni". Mivel nem fejtette ki bővebben a dolgot, sokan úgy értelmezik ezt, hogy a korlátlan FPS a Dragon's Dogma 2 összes verziójára vonatkozik. Az örömhírtől érdemes azért kicsit elvonatkoztatni, hiszen az, hogy nem korlátozták a képkockasebességet nem jelenti azt rögtön, hogy minden eszköz képes lesz a 60 FPS-sel való futtatásra – ebben csak reménykedhetünk. A komolyabb számítógéppel rendelkezők viszont fellélegezhetnek, ugyanis ők megkapták azt az információt amire vágytak, és nyugodt lelkiismerettel rendelhetik elő a játékot.

A Capcom játékai egyébként jó eredményeket érnek el a konzolokon, így kicsit a valószínűsége, hogy majd pont a Dragon's Dogma 2 szakítja meg ezt a nyerő sorozatot. Március 22-én mindenre fény derül.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár