Bréking: Új FPS játék készül a Star Wars The Mandalorian alapján

Bréking: Új FPS játék készül a Star Wars The Mandalorian alapján

A sorozat ihlette videójátékot készít az egyik legjobb fejlesztőcsapat, amelyről néhány részlet is kiderült már.

Belsős források alapján derült fény rá, hogy a Respawn Entertainment egy FPS stílusú Star Wars The Mandalorian játékot fejleszt. Ráadásul már olyan jól haladnak a munkálatokkal, hogy a fejlesztés a korai szakaszába lépett.

Az információk szerint a játékban egy mandalori fejvadász (nem világos, hogy ki) irányítását vehetjük majd át, miközben a sztori éppen akkor játszódik, mikor a Galaktikus Birodalom uralja az egész galaxist. Intergalaktikus fejvadászként az a feladatunk, hogy más fejvadászokat fogjunk élve vagy holtan, pénzjutalomért cserébe.

Ahogy arról először a VentureBeat munkatársa, Jeff Grubb számolt be, a játékot a Respawn kreatív igazgatója, Mohammad Alavi indította útjára, aki azóta viszont elhagyta a stúdiót, hogy új fába vágja a fejszéjét. Grubb szerint a játék legfontosabb elemei közé tartozik majd a mobilitás és a stílus. Előbbit úgy kell elképzelni, mint a The Mandalorianben, mikor jetpackkel utazott a főszereplő. A játékban is ennek megfelelően lehet majd vele repkedni, legyen szó függőleges vagy vízszintes mozgásról – de lesz majd külön boost is, amely hasonlít például az Apex Legendsben látott 'csúszásokhoz'. A stílust illetően pedig a játék elvileg nagyon gyors tempójú lesz, és mint ilyen, jutalmazni fogja azokat, akik szeretik a pörgős kalandokat. Csak hogy egy példát is hozzunk, a játékos életereje főként az egymást követő gyilkosságok alapján regenerálódik majd.

Ahogy az várható volt, mandalóriként fontos szerepet játszanak majd a küldetéseink során a fegyverek és a különleges eszközök is, melyek között megtalálhatóak a csuklórakéták, a csáklyák, taktikai szemüvegek – az ellenség és a fejvadászok megjelölésére –, de ezeken kívül is lesz még sok más kiegészítő. Magától értetődő, hogy nem egy nyílt világú alkotásról van szó, hanem sokkal inkább egy lineáris történetvezetésre lehet számítani a Star Wars-univerzum különböző bolygóit bevonva. Az viszont nem világos még egyelőre, hogy mikor jelenik meg a játék, bár a fejlesztés ütemét tekintve még legalább egy-két évig biztosan nem kapjuk készhez. Ahogyan arról sincs infó, hogy többjátékos módra számíthatunk-e.

Kövess Minket!



Gamer szótár