Akkora siker a Helldivers 2, hogy nincs hozzá elég szerver

Akkora siker a Helldivers 2, hogy nincs hozzá elég szerver

Amíg arra vársz, hogy további szerverkapacitásokat szerezzenek a fejlesztők, kortyolgass egy kis liberTEA-t!

Január a Palworldről szólt, február pedig az irányított demokráciáról a Helldivers 2-ről. Ami persze nem nagy meglepetés, hiszen mostanra mind tudjuk, hogy az a jó bogár, amelyik halott. Ez az üzenet gamerek ezreivel, millióival rezonált az elmúlt hetekben, így gyorsan az eladási listák élére került a Helldivers 2. És külön öröm az Arrowhead sikerében, hogy a Sony gondozásában kiadott játék a PlayStation mellett PC-n is hasít: a Helldivers 2 a hétvégén már átlépte a 400 ezer egyidejű játékost a Steamen. Ez azonban némi fejfájást is okoz a fejlesztőknek, mert a szerverek sajnos nem bírják a hatalmas érdeklődést.

Tegnap hajnalban, miután kb. 450 ezer játékos indította el a Helldivers 2-t, a szerverek egyszerűen megadták magukat. Ezt követően a fejlesztők jelezték, hogy igyekeznek megoldani a megjelenés óta újra és újra felmerülő problémát azzal, hogy még további kapacitást szereznek. A szerverhiány és a hatalmas érdeklődés miatt sokan csak a hajójukig jutottak el a hétvégén, a bolygókra már nem. Így a robot Vietnámnak nevezett harcok sajnos veszélyeztetni kezdték a Szuperföldet és a demokráciát, amit nyilván nem engedhet meg az Arrowhead.

A Helldivers 2 sikere ugyan nem akkora még, mint a Palworldé volt. De így sincs miért szégyenkeznie az Arrowheadnek: a február 8-i megjelenés óta már lenyomták például a Grand Theft Auto V egyidejű játékosszámra vonatkozó rekordját is a Steamen. Tehát a co-op játék már bőven a top 25-ben van a minden idők legjátszottabb címeit gyűjtő listán a Valve platformján.

Kövess Minket!



Gamer szótár