A szerverek után nagyszerű újdonságokra fókuszál a Helldivers 2 csapata

A szerverek után nagyszerű újdonságokra fókuszál a Helldivers 2 csapata

Johan Pilestedt kreatív igazgató ígérete felcsigázta a rajongókat.

Nem akar alábbhagyni a Helldivers 2 iránti lelkesedés, azonban volt egy nem várt probléma, amivel bizony szembe kellett néznie a fejlesztőcsapatnak, és amely eléggé eltérítette őket az eredeti terveiktől.

A játék február 8-án látott napvilágot és rögtön a Steam egyik legfelkapottabb alkotásává vált, rekordokat döntöget és elképesztően sok gamert megmozgat. Olyan sikeres címeket utasított maga mögé ebben a hónapban, mint a Destiny 2, a GTA V vagy éppen a God of War – miután többen játszottak vele, mint például Kratos 2022-ben PC-re megjelent kalandjával, ezért a Sony legjobban rajtoló címet is magának követelte a Helldivers 2. Ez pedig akár még azt is elősegítheti, hogy sokkal hamarabb adják ki a PS exkluzív játékokat PC-re.

Ezeket olvastad már?

Szerencsére úgy tűnik, hogy végre meg tudták oldani a fejlesztők a dolgot. A cég vezér- és kreatív igazgatója, Johan Pilestedt szerint a Helldivers 2 szervereinek frissítése most már megbirkózik a feladattal.

„Nagyon boldog és büszke vagyok az Arrowhead csapatára, amiért csodálatos eredményt értek el. A szerverek ezen a hétvégén már minden játékost gond nélkül kezeltek.”

Eddig ugyanis mindössze 350 ezer felhasználó tudott belépni egyszerre, ez viszont kevésnek bizonyult, egyesek ezért például ki sem léptek, mert nem akartak később lemaradni az akcióról vagy sorba állni a bejutáshoz. A megoldást abban látták, hogy megemelték a szerver kapacitását, és mostantól már 800 ezer virtuális katona is együtt irthatja a bogarak és robotok hordáit a demokrácia terjesztésének jegyében. A SteamDB adatait tekintve erre szükség is volt, mert február 24-én, szombaton, 458.709 játékos csatlakozott egyidejűleg a játékhoz.

Mivel a szerver stabilitása már kevésbé élvez prioritást, Pilestedt azt is elárulta, hogy a csapat most más módon tervezi feldobni a játékélményt:

„Most már van időnk arra, hogy a további javításokra koncentráljunk, és folytassuk az eredeti tervünket. Sok izgalmas dolog következik!”

Ennél többet viszont sajnos nem árult el, de a pletykák szerint az Arrowhead egy jövőbeli frissítés részeként új játékmechanikai elemekkel szeretné még izgalmasabbá tenni a vadászatot, emellett egy harmadik frakcióval is bővülhet az ellenfelek listája.

Kövess Minket!



Gamer szótár