Kiderült, mikorra halasztotta a Nintendo a Switch 2 kiadását

Kiderült, mikorra halasztotta a Nintendo a Switch 2 kiadását

Szinte napra pontosan tudjuk már, hogy mikor vehetjük a kezünkbe a Nintendo következő kézikonzolját.

Korábban még azt rebesgették a bennfentesek, hogy csak szeptemberig kell várni az új Nintendo Switch 2-re. Aztán azt állította egy brazil újságíró, hogy ennél jóval később kaphatjuk meg a kézikonzolt: Pedro Henrique Lutti Lippe riportja szerint még kb. egy éven át várakozhatunk a japánok következő masinájára. De most a Nikkei beszámolójából kiderült, hogy az a kb. valójában pontosan egy évet takarhat.

Ugyanis a lap szerint 2025 márciusának elejére időzítette a Nintendo a Switch 2-t. A babonásabbak szerint azt tervezhetik, hogy a Switch eredeti változatának megjelenési napjának évfordulóján, vagyis március 3-án akarják majd kiadni. De ennél valószínűbb, hogy egy hétfői nap helyett inkább a hét második felében kerül a boltok polcaira a konzol.

A megjelenéssel kapcsolatos információk többnyire olyan stúdióktól származnak, akik a nyitócímeken dolgoznak, szóval igen megbízhatóak a források. Valószínűleg az ezzel kapcsolatos koordináció részeként pontosulhatott most a dátum. A Nikkei továbbá azt is elárulta, hogy júniusban lehet a hivatalos bejelentés. Természetesen a lap megkereste az ügyben a japán konzolgyártót is, de ők azt mondták nekik, hogy „nincs különösebb hozzáfűznivalójuk”.

Ezeket olvastad már?

Számos olyan teória terjed az interneten, hogy a Nintendo Switch 2 valójában nem lesz túlságosan forradalmi. Persze nem tudunk róla túl sokat még, konkrétan ezt a nevet is csak a média aggatta rá jobb híján. Valószínűleg arra lehet számítani, hogy egy Switch Pro modellt kapunk, amely technológiailag közel sem annyira újszerű, de legalább drágább, mint a nagy előd.

A Nintendo Switch 2 kiadásával kapcsolatos spekulációk egyébként a konzolgyártó tőzsdei teljesítményeire is hatással voltak. A Bloomberg azt írta, hogy a múlthéten közel 8,8%-ot esett a japán cég papírjainak értéke. Szóval a csúszásról szóló hírek egyértelműen negatívan érintették a Nintendóba vetett bizalmat. Valószínűleg ebben a szomorúságban rajongók tízmilliói osztoznak még, hiszen idén korábban kiderült, hogy már 139 milliónál is több darabot adtak el összesen a jelenleg is elérhető Switch modellekből.

Kövess Minket!



Gamer szótár