Bajba kerülhet az Insomniac az elbocsátások miatt?

Bajba kerülhet az Insomniac az elbocsátások miatt?

Jó pár olyan játékon dolgozik jelen pillanatban is a stúdió, melyeket mindenképpen kiszeretnénk próbálni.

Pont mikor már azt hinnénk, hogy talán a végéhez közeledik a videójáték-ipart érintő hatalmas leépítési hullám – az elmúlt hónapokban többek között az EA, a Microsoft és a Twitch is számtalan munkavállalójától vált meg –, a Sony bejelentette, hogy elbocsájtják munkaerejük 8%-át, ami nagyjából 900 embert jelent. Ez a döntés PlayStation alatt dolgozó gárdát érinti, tehát az Insomniac, a Naughty Dog, a Guerrilla Games és a Firesprite is kénytelen megfogyatkozott csapattal folytatni a fejlesztői munkálatokat. A szomorú hír nyugtázása után mindenkit az érdekel, hogy milyen hatással lesz ez a stúdiók munkájára, vagyis az éppen készülőben lévő játékok bajban vannak-e.

Tavaly év végén súlyos hackertámadás érte az Insomiac-ot, melynek következtében több jövőbeli projektjük is nyilvánosságra került. Lelepleződött egy Venom-játék, a Spider-Man 3, de egy X-Men cím is, meg persze elérhetővé vált néhány Wolverine felvétel. A korábbi megjelenéseik többnyire sikeresek voltak, elég csak a Marvel's Spider-Manre, vagy a Ratchet & Clank játékokra gondolni, melyeket egyszerűen imádott a közönség. Ezeket figyelembe véve az Insomniac a Sony egyik fő bástyája, mely megbízhatóan szállítja a minőségi játékokat. Valószínűleg ez a jövőben sem lesz másképp, azonban egy ilyen eseménnyel járó romló morál, és a megfogyatkozott munkaerő, komoly negatív hatást gyakorolhat a munkafolyamatokra.

A Sony azt kommunikálta dolgozói felé, hogy az üzletük további fejlesztése érdeklében kellett elbocsátásokat eszközölniük, és bezárniuk a londoni stúdiójukat. Csak reménykedhetünk benne, hogy ez nem teszi rá a bélyegét a készülő címekre, és hamar visszatér minden a régi kerékvágásba.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések