Eladják a Borderlands-játékok fejlesztőit is?

Eladják a Borderlands-játékok fejlesztőit is?

Azonnal feléledt bennünk a rég óta szunnyadó rajongó, hátha így összehoznak majd egy új Brothers in Arms epizódot!

Nincs könnyű helyzetben a több fejlesztőcsapatot is birtokló Embracer Group. Hónapok óta leépítésektől szenvednek egyes csapatai, miközben legfrissebb játékaik sorra buknak el a piacon. Nem is csoda, hogy a legdrasztikusabb eszközeiket is előveszik, teljes átszervezést tartanak a csoporton belül, aminek többek között az is része, hogy eladják a Star Wars: Knight of the Old Republic remake fejlesztéséért felelős Saber Interactive csapatát. Hogy mi lesz így a játék sorsa, az a következő cikkből derül ki.

Ráadásul nem ők az egyetlenek, akiket eladnak. A Kotaku és az Insider Gaming forrásai szerint a többek között a Borderlands-játékokról ismer Gearboxtól is megválik az Embracer. Őket még 2021-ben vették még 1,2 milliárd (!) dollárért és habár egy nagy múltú csapatról van szó, olyan játékokkal a hátuk mögött, mint a Brothers in Arms-széria, a Homeworld vagy éppen a már említett Borderlands, ez az összeg aligha térül majd meg az Embracer számára.

A Gearbox lehetséges új tulajáról még nem tudni semmit, a források szerint további részletek a jövő hónapban várhatóak az üzletről.

Addigis bízzunk benne, hogy minden jól alakul a Gearbox számára és új tulajdonosuknál nem csak egy Borderlands 4 jöhet majd össze, de talán egy új Brothers in Arms is!

Kövess Minket!



Gamer szótár