Kezdődik, megint veszélyben a Star Wars KOTOR remake fejlesztése?

Kezdődik, megint veszélyben a Star Wars KOTOR remake fejlesztése?

Valami rezgést érzünk az erőben, nagyon nem jó ez így.

Még 2021-et írtunk, amikor bejelentették, hogy felújított kiadást kap a valaha készült egyik legjobb Star Wars-játék, egyben a valaha készült egyik legjobb RPG, a Knights of the Old Republic. Az akkori tervek szerint a játék néhány hónapig PS5 exkluzivitást élvezett volna, aztán később PC-re is ellátogatott volna. Ott és akkor úgy gondoltam, hogy ez nekem kell, csak ezért veszek egy PS5-öt. Vettem is! Azóta is remekül szuperál, cseppet sem bántam meg, a KOTOR remake viszont még sehol sincs. Lassan azon sem lepődnék meg, hogy ha végül már PS6-ra csúszna a játék megjelenése.

Bár sokan örülnének egy Knights of the Old Republic 3. résznek is, egyelőre a remake tűnik biztosabbnak... úgy-ahogy. Legutóbb tavaly ősszel lehetett hallani, hogy baj van a fejlesztéssel és bizonytalan a játék sorsa, de akkor mindenkit megnyugtattak, mondván nincs vész, a KOTOR remake lassan, de biztosan épül. Most itt az újabb pofon, lehet, hogy mégis baj van!

Ahogy oly sok kiadó és fejlesztő, úgy az Embracer Group is súlyos leépítések áldozata, tavaly közel 1000 alkalmazottjuktól kellett megválniuk és idén is elküldtek már pár tucat embert. Most pedig egy teljes fejlesztőcsapatot kukáztak, pontosabban adtak el. A Bloomberg értesülései szerint az Embracer 500 millió dollárért új befektetőknek adja el a Saber Interactive (World War Z, Snowrunner) csapatát, akik éppen a Star Wars: Knights of the Old Republic remake kiadásán ügyködnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy a brigád megszűnik, pusztán azt, hogy új befektetőik lesznek. Az viszont kérdéses, hogy az új pénzeszsák miként értékeli majd az eddigi munkát a KOTOR remake-en?

Bízzunk benne, hogy nem lesz gond és a játék nem végzi a Halálcsillag szemétzúzóiban.

Kövess Minket!



Gamer szótár