A PlayStation 5 Pro is csak 30 FPS-sel lesz képes futtatni a GTA 6-ot?

A PlayStation 5 Pro is csak 30 FPS-sel lesz képes futtatni a GTA 6-ot?

Lehangoló véleménnyel szolgált az elemző csapat.

Mozgalmas napokat élünk, ugyanis sorra jelennek meg a különböző hírek a PlayStation 5 Pro és a Grand Theft Auto 6 kapcsán is, melyek bizonyos területen fedik is egymást. A napokban kiderült, hogy pontosan mit is fog tartalmazni a PS5 Pro, valamint azzal is foglalkoztunk, hogy várhatóan mikor jelenik meg a konzol – lehetséges, hogy a debütálás dátuma a GTA 6-éhoz lesz igazítva. Eközben több szivárogtató is egybehangzóan azt állítja, hogy a Rockstar Games következő nagy dobása már 2025 februárjában elérhető lesz, így lehetséges, hogy kevesebb mint egy évet kell rá várnunk.

Hogy kicsit megtörjön a lelkesedésünk, a Digital Foundry – játékelemző csoport – arról számolt be, hogy a PlayStation 5 adataiból arra lehet következtetni, hogy nem lesz képes a Grand Theft Auto 6 60 FPS-sel való futtatására, csupán annak a felét, 30 FPS-t érhetnek el vele a játékosok. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a CPU teljesítménye csupán 10%-kal lett növelve az új eszközben, ami szerintük nem lesz elegendő ahhoz, hogy elbírjon az évtized játékával.

Szerencsére a debütálás még viszonylag messze van, és a Rockstar Games biztosan figyelembe vesz minden eseteleges forgatókönyvet. Személy szerint egyáltalán nem tartok attól, hogy egy olyan játékot fognak kiadni – elsősorban konzolra –, amit a legújabb prototípusok sem lesznek képesek megfelelően futtatni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár