Szomorú hírek érkeztek a Riot Games MMORPG-je kapcsán

Szomorú hírek érkeztek a Riot Games MMORPG-je kapcsán

Évek óta síri csend van a Riot Games rejtélyes MMORPG-je körül, de ma Marc Merrill megtörte ezt.

A Riot Games már évek óta igyekszik növelni a portfólióját. Ennek gyümölcsei voltak a League of Legendset követően a Valorant, a Wild Rift, a Legends of Runeterra és a Teamfight Tactics. Ezeket pedig a nem túl értelmesen elnevezett 2XKO, na meg a még mindig rejtélyes, MMORPG műfajú projektjük követheti majd. Utóbbiról biztosan csak annyit tudni, hogy 2020 decemberében a játék rendezője elárulta, hogy lesz egy ilyen játék, pár hónappal később pedig megjelentek az első kapcsolódó álláshirdetések. Azóta viszont szinte síri csend volt a Riot MMO-ja körül – egészen mostanáig.

Ma azonban – az évet leépítésekkel indító – Riot Games alapítója, Marc Merrill elárult egyet s mást a projekt alakulásával kapcsolatban. A hírek pedig igen felemásak, sőt, már inkább szomorúak. Ugyanis a cég valamikor a közelmúltban úgy döntött, hogy újrakezdik a fejlesztést. Mindezt azért tették Merrill szerint, mert úgy látták, hogy nem egy új játékot készítenek, hanem csak az ezerszer látott MMO-formulát hasznosítják újra „Runeterra-köntösben”. Mivel úgy gondolják, hogy ennél jóval nagyobb elvárásai vannak a rajongóknak velük szemben, inkább szeretnének valami olyat készíteni, ami újradefiniálja a zsánert, szóval még egyszer nekifutnak. Nemes cél, azt meg kell adjuk nekik.

Ezeket olvastad már?

De hogy ez mégis mit jelent, az egy remek kérdés. Merrill nem ment bele a részletekbe. Valószínűleg azért, mert ezek még csak körvonalazódnak, tehát nincs igazán semmi kézzelfogható jelenleg. Viszont az újrakezdésen túl bejelentette, hogy nem csak az MMORPG-jük iránya, de az azt vezető személyek is változni fognak. A jövőben Fabrice Condominas, egy korábbi BioWare és Electronic Arts alkalmazott fog bábáskodni a játék felett producerként. Továbbá technikai igazgatóként folytatja a munkát az MMO-n Vijay Thakkar, aki tavaly menedzserként segített megalapozni az átállást az új irányra. Végül Merrill azt is elárulta, hogy most egy ideig a „sötétbe burkolózik” az MMO-juk. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg még évekig semmit sem fogunk hallani a játékról.

Milyen lett volna a Riot MMORPG-je a fejlesztés újraindítása előtt? Konkrétumokat a mai napig nem hallhattunk, viszont sok spekuláció volt már az évek alatt. Loemifar kolléga tavaly év végén össze is szedett mindent, amit tudni lehetett a rejtélyes projektről. Amit viszont fontos lehet annak a cikknek a kiegészítése képpen elmondani most, hogy bár korábban az optimistábbak azt állították, hogy 2026-ban megjelenhet az első változat, immáron esélytelennek tartjuk ezt. Hiába nem ma, hanem valamikor korábban született meg a fejlesztés újrakezdésének ötlete, egy MMO-t nem lehet összetákolni pár év alatt. Merrill kommentárja a hallgatásról pedig szintén azt erősíti, hogy 2026-ra még lehet egy rendes bejelentést sem fogunk kapni, nem hogy a teljes játékot.

Kövess Minket!



Gamer szótár