Egyetlen játékot sem fejleszt a CD Projekt, de már látszik, mivel térnek vissza

Egyetlen játékot sem fejleszt a CD Projekt, de már látszik, mivel térnek vissza

A The Witcher és a Cyberpunk 2077 mögött álló kiadó maga lőtte le, hogy mit és hogyan fognak csinálni.

Rengeteg játék fő a CD Projekt boszorkánykonyhájában. A The Witcher és a Cyberpunk 2077 alkotói folytatásákon, spin-offon és remake-en is ügyködnek, a kiadó pedig egy percig sem akarja a véka alá rejteni, hogy hogyan is fest mindez. Sőt, ők maguk álltak elő a minap néhány érdekes információval azzal kapcsolatban, hogy mi hogyan áll jelenleg. Így például azt is megtudhattuk, hogy 627 fejlesztőjük dolgozik jelenleg a Polaris, Orion, Sirius, Hadar és egyéb projekteken.

A legmeglepőbb talán az, hogy a CD Projekt szerint jelenleg egyetlen játékuk sem áll fejlesztés alatt. Ehelyett még minden a gyártás előtti vagy a koncepciós fázisban van mindenük. Készül például egy új IP, amit majd a CD Projekt RED csinál. De a Hadar egyelőre még ott tart, hogy magát az IP-t próbálják kitalálni. A Cyberpunk 2077 folytatásának szánt Orion, valamint az első The Witcher Remake-je is a koncepciós fázisban van még egyelőre. Ezekre eddig 47, illetve 20 alkalmazottat állított rá a CD Projekt.

A két teljesen új The Witcher-projekt viszont már ezekél pár fokkal messzebbre jutott. A folytatásnak szánt Polarison már 403-an dolgoznak, így ennek a tényleges fejlesztése már idén el is indulhat. A Sirius kódnéven futó többjátékos kaland mellett ugyan csak 37 fő szerepel, de már a gyártás előkészítése folyik ez esetében is. Tehát ez sem lehet már messze attól, hogy tényleg beinduljon a fejlesztése.

Ezeket olvastad már?

A fenti projektek közül – ahogyan a fejlesztők eloszlása is mutatja – a Polaris néven futó The Witcher 4-et láthatjuk majd a leghamarabb a polcokon. Erről már 2022 márciusában lerántották a leplet. Idén januárban pedig a CD Projekt társ-vezérigazgatója, Adam Badowski elismerte, hogy idén bizony belevágnak a Polaris munkálataiba. A céljuk akkor az volt, hogy összeálljon egy „kb. 400 fős” csapat, akik hat hónapon belül munkának is láthatnak. Most, hogy ez sikerült, várhatóan hónapokon belül belevágnak a fejlesztésbe.

A különböző projekteken dolgozó alkalmazottak eloszlása:

Forrás: CD Projekt

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.