Battle Royale-játékok, amiknek létezniük sem kellene

Battle Royale-játékok, amiknek létezniük sem kellene

Még mindig elképesztően felkapottak a Battle Royale játékok, de van néhány sötét folt a történetükben.

Kicsivel több mint egy hete történt, hogy a World of Warcaft megkapta a Plunderstorm frissítést, ami elhozott egy rendhagyó Battle Royale módot a játékosok számára. Mindenkit meglepetésként ért a hír, hiszen nagy titokban zajlottak az előkészületek, és senki nem számított arra, hogy a fejlesztők egy ennyire, az eddigiektől eltérő dologgal rukkolnak elő. A nagymértékben a Spellbreakre hajazó BR-ben 60 résztvevő küzd egymással, míg végül csak egy győztes maradhat. Nem mondhatnám, hogy a Plunderstorm kiforgatta sarkaiból a világot, de a közösség egy része kimondottan élvezi, mások viszont a legrosszabb Battle Royale élményként hivatkoznak rá. Az idő és az érkező frissítések majd eldöntik, hogy mi lesz a sorsa, de láttunk már más, a kategóriába tartozó játékokat az egyik pillanatról a másikra eltűnni a süllyesztőbe, pedig azokat várta is a közösség. Alább összeszedtem három olyan Battle Royale címet, melyek hatalmas csalódást okoztak.

Ezeket olvastad már?

 CS:GO - Danger Zone 

Annak idején természetesen a Counter Stire is igyekezett meglovagolni a Battle Royale-okat körüllengő felfokozott hangulatot, ezért viszonylag hamar – 2018 decemberében – kiadták a Danger Zone módot, ahol a játékosok újféle kalandba vághattak bele. Sajnos a pálya kicsi és rosszul kivitelezett volt, a kis játékosszám pedig unalmassá tette a meneteket. Mivel nem is igazán foglalkoztak a továbbiakban vele, a játékosok elpártolása, és az így kialakult hosszas várakozási idők miatt, szinte teljesen kihalt.

 Fallout 76: Nuclear Winter 

A Fallout 76 alapból a sorozat egyik igazán gyengén sikerült része, amit természetesen a Nuclear Winter Battle Royale móddal sem voltak képesek megmenteni a fejlesztők. Kis ideig szórakoztató lehet, azonban a végtelen mennyiségű hiba, és a fantáziátlan játékmenet teljesen lelombozta a rajongókat. Nem csoda, hogy sokan a kategória legrosszabbjaként hivatkoznak rá a mai napig.

 Darwin Project 

A Darwin Projekt kicsit kilóg a listából, ugyanis egy olyan címről beszélünk, ami még a mai napig rendelkezik játékosbázissal – még ha kicsivel is –, és a fejlesztők elképzelése is helytálló volt. Számos olyan elemmel találkozhatunk benne, melyek a Battle Royale-ok többségéből kimaradtak – ilyen a craftolás, a védekezés és a fegyverek fejlesztése. A probléma csupán az, hogy az idő előrehaladtával könnyen ráunhatunk a kevés pályára, és maga a játék sem túl változatos ahhoz pár vele eltöltött játékóra után, hogy örömmel újfent becsatlakozzunk egy menetbe. Ha a fejlesztők egy kicsivel több energiát fektettek volna bele a továbbiakban is, akkor egy szuper játék lehetne, azonban mára borzasztóan unalmassá vált, és teljesen kikerült a fősodorból.

Kövess Minket!



Gamer szótár