LEC 2024 Spring: Véget ért az alapszakasz, a Rouge és a Karmie Corp megint alul maradt

LEC 2024 Spring: Véget ért az alapszakasz, a Rouge és a Karmie Corp megint alul maradt

Nem kell aggódnia az LEC-rajongóknak, több hetes szünet nélkül folytatódik a tavaszi szezon.

Miután minden csapat lejátszotta a maga kilenc meccsét, elérkeztünk a tavaszi LEC alapszakaszának végéhez. Mondhatni, hogy borult a papírforma, voltak persze kötelező győzelmek, de szép számmal meglepetéseredmények is. Az például nem okozott nagy meglepetést, hogy ugyanazok a csapatok estek ki megint, mint a téli szezonban, arra viszont nem számított senki sem, hogy ennyire átalakul az élmezőny. Olyan mintha látszólag egy kicsit megtört volna a G2-dominancia.  Mielőtt elkezdődik a tavaszi szezon következő szakasza, azért gyorsan fussunk át röviden az elmúlt hetek eseményein és a jelenlegi álláson.

Annak ellenére, hogy milyen jónak tűnt mindkét csapat némelyik percben, a Karmine Corp és a Rogue sajnálatosan megint alulmaradtak. A KC-n nem igazán segített YamatoCannon elbocsátása, a Rogue-ot pedig egy tie-breaker meccsnél tovább nem tudta eljuttatni Finn visszatérése. Végül az SK Gaming lett az, aki utolsóként tovább jutott a rájátszási körre. 

Mindenki meglepetésére, most kicsit meginogtak az LEC téli királyai. Hiába kezdett jól a G2 és hiába jutottak tovább, nem tudták megtartani a vezető pozíciójukat. Ebben az alapszakaszban a G2-n kívül három másik csapat, a Fnatic, a Team Vitality és a Team Heretics is 6GY-3V eredménnyel végzett. Az őket követő BDS csak 1, míg a tabellán az utánuk következő GIANTX és MAD Lions KOI 2 győzelemmel maradtak el a listavezető négyes mögött. Az olyan váratlan eredmények, mint például a Team Vitality és Rogue győzelme G2 felett vagy a Fnatic veresége BDS ellen, alaposan felkavarta az állóvizet, de egybre meg is fűszerezték a szezont, mégiscsak izgalmasabb volt így az alapszakasz, mint télen.

A rájátszás március 30-án folytatódik majd a tavaszi szezon első két Bo3-as meccsével. A Team Vitality és az SK Gaming mérkőzése 17-kor kezdődik majd, amit a Fnatic és a GIANTX összecsapása követ majd este 8 órától. A mérkőzéseket élőben követheted az esport2tv Twitch-csatornán és az Esport1 YouTube-csatornáján is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.