Ambíciózus folytatás lesz a Control második része

Ambíciózus folytatás lesz a Control második része

Az is kiderült a Control 2-ről, hogy milyen platformokra érkezik és mennyibe kerülhet majd.

A Remedy Entertainment 2019-ben egy páratlan játékot tett le az asztalra. A Controlt mindenki imádta, hiszen egyedi, ötletes kalandot kaptunk, tele misztikummal. A fejlesztők ugyan azóta ugyan tettek egy kitérőt az Alan Wake 2-vel, de a jövőben még vissza fognak térni a Legöregebb házba. Ezt egyrészt a Project Condor névre hallgató co-op spinoffal, másrészt egy közvetlen folytatással teszik majd meg. Tegnap már foglalkoztunk azzal, hogy a Condor milyen lehet. De a még a fejlesztés korai szakaszában lévő Control 2-ről is kiderült egy s más a Remedy pénzügyi beszámolójából.

A legfontosabb talán az, hogy míg a Condor fejlesztése már idén elindulhat, addig a Control 2 egyelőre a proof-of-concept szakaszban van. Ez azt jelenti, hogy egy legfeljebb 50 fős csapat dolgozik rajta, akik a játék egy kis szeletét próbálják összehozni ahhoz, hogy megvizsgálhassák, működnek-e az ötleteik. Ha mindent rendben találnak, akkor ezt követően felépítik azokat a folyamatokat, amelyek a gyártáshoz kelleni fognak. Viszont emiatt még mindig nincs minden a kőbe vésve. Mivel egy folytatásról van szó, nehéz elképzelni, hogy 180 fokos fordulatot vesznek bármiben is. Aligha készülnek olyan dolgokkal, amelyek miatt szinte a nulláról kellene kezdeni mindent az első részhez képest. De ahogyan a beszámolóban is írják, ambíciózusak a terveik. Szóval elképzelhető, hogy lesz azért némi kísérletezés.

Ezeket olvastad már?

A dokumentumok alapján elsősorban a történettel kapcsolatban próbálnak még messzebb elmenni. Az első rész igen elborult volt. De a Remedy a folytatásban szeretné még tovább feszegetni a határokat a kreativitás és a történetmesélés terén, szóval érdemes arra számítani, hogy a Control 2-ben 11-re tekerik a természetfeletti jelenségeket. Arról ugyan nem beszélnek, hogy ez pontosan mit jelent majd a főhősnő Jesse Faden számára. Arról viszont igen, hogy minderre egy 50 millió eurós büdzséjük lesz a fejlesztőknek. Ami lehet soványnak tűnik a mai AAA-kategória csúcsához képest, ahol gyakran nyolcszámjegyű összegekkel dobálózik az EA vagy az Ubisoft. De a Remedy korábbi játékaiból kiindulva nincs ok az aggodalomra, hiszen az első részt például 30 millióból hozták tető alá, és igen sok vetélytársat lepipált minőségben.

A Control 2 PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re készül, bár nem tudni, hogy mikor fog megjelenni. Az árazása viszont kiderült a pénzügyi beszámolóból: a Control 2 az Alan Wake 2-höz hasonlóan egy prémium játék lesz (50-70 eurós) fix árral, a megjelenés után pedig benne van a pakliban, hogy kap még egy DLC-t is.

Kövess Minket!



Gamer szótár