Nintendo VR és Pokémon alvóverseny – a legjobb áprilisi gaming tréfák

Nintendo VR és Pokémon alvóverseny – a legjobb áprilisi gaming tréfák

Összeszedtük azokat a gaming témájú áprilisi tréfákat, amelyeknek vagy a legkönnyebb volt bedőlni, vagy a legvicesebb volt a megvalósítása.

Idén sem tudták kihagyni a gaming cégek, hogy ne próbálkozzanak be némi áprilisi tréfával a gyanútlan rajongóknál. Hiába egyre átlátszóbbak ezek évről évre, mégis akadtak olyanok, akik bedőltek az átveréseknek április elsején. (Mondjuk inkább ezeknek dőljetek be, mint egy piramisjátéknak – a szerk.) Pedig az NVIDIA megveszi az Xboxot kaliberű kijelentéseknek több mint gyanúsnak kellene tűnnie bárkinek, aki legalább pár hónapja követi már a gaming világát. Szerencsére azért voltak ennél mókásabb tréfák is, amelyek még ha nem is voltak hihetőek, azért egy mosolyt csak csaltak az arcunkra – ezekből válogattunk.

Nintendo Virtual Boy Pro

Az egyik legjobb megvalósításért mindenképp az amerikai IGN-nek jár a dícséret. Ők ugyanis odáig mentek, hogy egy komplett videót forgattak az általuk csak Virtual Boy Prónak hívott, egyébként a Nintendo Switch-hez szánt VR-kiegészítőről. Voltak, akik bedőltek nekik, pedig már a 9. másodpercben is láthatjuk, ahogyan a videón szereplő nő gyakorlatilag egy sima Switch-et tesz az arcára joy-conostúl, ami valljuk be, nem éppen a legjobb ötlet, amikor még távolról is alacsony a felbontása a cumónak:

Cyberpunk 2077 Floppy kiadás

A CD Projekt a saját nevét és eredetét meghazudtolva állt elő azzal az ötlettel, hogy a Cyberpunk 2077-et kiadják 3,5"-es flopi lemezekre. Ha nincs kedved a fejszámoláshoz, eláruljuk, ehhez 97 619 lemezre lenne szükség. Ez azt jelentené, hogy két hónapig egyfolytában cserélgetni kéne a flopikat ahhoz, hogy feltelepítsük a játékot.

Sega DLC CLC

Unod már, hogy minden játékhoz DLC-k hadát kell megvásárolni? Nos, a Sega is, csak ők más okból. Szerintük ugyanis az lehetne a nagy reform, ha letölthető tartalmak (downloadable content, dlc) helyett kazetták (cartridge loadable content, clc) formájában tudnánk beszerezni az extrákat a klasszikusaikhoz, ezeket pedig toronyszerűen pakolgatnánk egymásra:

Ezeket olvastad már?

Pokémon alvóverseny

Az idei április elseje talán legérdekesebb koncepciójával a Pokémon állt elő. A Pokémon Sleep Champion Tournament pontosan az, aminek hangzik – egy alvóverseny. Ha kíváncsi vagy rá, hogy ki nyeri meg a 2024-es világbajnokságot 8 és fél órás alvásban, akkor sajnálattal kell közöljük, hogy nem derül ki. Azonban a videó és a megvalósítása ettől függetlenül van annyira érdekes, hogy szívesen megnéznénk, hiába alszanak be közben még a kommentátorok is.

Razer Cthulhu gamer szék

Mindenki látott már gamer széket. Mindenkinek van is gamer széke. De a Te székednek van nyolc karja, amelyek segítenek játszani, fésülködni, enni és borotválkozni egyszerre? Na ugye! A Razer a legendás lovecrafti szörnyet idéző széke simán megoldja ezeket és még többet is:

Palworld randiszimulátor

Bele kell törődnünk, hogy a Palworld-őrület lecsengett. Pedig a fejlesztők szeretnék életben tartani a fegyveres Pokémonokról szóló játékukat: április elsejére elő is álltak a nagy reformmal, a Palworld – More Than Just Palsszel. Ebben a 18+-os randiszimulátorban mindent megkapunk, ami az átlagsugarú steames szexjátékban elérhető. Csak itt egy sikeres randi végén akár szétkaphatjuk és meg is ehetjük a partnerünket: 

Minecraft mérgező krumpli dimenzió

A Mojanget tegnap szabályosan megkövezték ezért a videóért, és valljuk be, nem alaptalanul. Évek óta a legnagyobb frissítések a hírhedt mobszavazásban merülnek ki. Ehhez képest most előálltak egy olyan áprilisi tréfával, ami jobban néz ki, mint bármelyik ötletük az elmúlt öt évből! A mérgező krumpli dimenzió öt krumplisztikus biome-ot, hámozót, mobokat és még mérgező krumpliruhákat, -szárnyakat is ígér:

Kövess Minket!



Gamer szótár