29 év után támadnak fel a PO'ed sétáló seggszörnyei – remastert kap a furcsa Doom

29 év után támadnak fel a PO'ed sétáló seggszörnyei – remastert kap a furcsa Doom

Ha kell valami olyan, mint a Doom, de ami mégsem a Doom, akkor a lehető legjobb helyen jársz.

Az 1990-es években sok furcsaság jelent meg, főleg a Doom sikerét követően, amikor hirtelen mindenki valami hasonlót, de mégis mást akart letenni az asztalra. Részben ennek a trendnek köszönhetjük a PO'ed nevű, mára valószínűleg igencsak elfeledett csodát is, ami hamarosan felújított változatot kap. A hír egyébként annyiból furcsa volt, hogy április elsején, azaz a bolondok napján gondolta úgy a Nightdive Studios, hogy ideje lesz megosztani a nagyérdeművel. De hamarosan látni fogjátok, hogy ez miért illik bele tökéletesen a PO'ed történetébe.

Az eredeti játék még 1995-ben jelent meg a 3DO nevű, hatalmasat bukó konzolra. Ezt követően az Any Channel nevű kis stúdió játéka ellátogatott PS1-re is, ahol már jóval nagyobb érdeklődés övezte, mert FPS volt. Ami persze érthető, sok szempontból egy Doomról van szó. Csak – hogyan is mondjuk ezt – annál sokkal furább a PO'ed. A sztori szerint egy séfet alakítunk, aki egy idegenek által elfoglalt hajón az utolsó emberi túlélő. A harcok során pedig olyan nem túl hagyományos fegyvereket használhatunk, mint a fúró vagy a serpenyő. Az i-re azonban az ellenfelek dizájnja teszi fel a pontot. Mert gyakran konkrétan sétáló seggszörnyek fognak ránk támadni. Igen, jól olvastad. És nem, nem félbevágott emberekről van szó, hanem seggszörnyekről, lábakkal. Ha nem hiszitek el, nézzetek bele a Definitive Edition előzetesébe:

A fejlesztők egyébként azt ígérik, hogy ez a remaster PC-re, továbbá az összes létező konzolra, vagyis PlayStation 5-re, PS4-re, Xbox Series X|S-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is megjelenik. De nem csak mezei portolást kapunk, hanem feljavított grafikát, több FPS-t és jobb irányítást is. Ezek mellett akár 4K-ban, 144 FPS-sel is futhat a játék, amit nyilván nem nehéz elhinni, ha belenéztek a fenti videóba. De azért valljuk be, mostanában nem ilyesmit szoktak ígérni a cégek és a technológiák – khmm, PS5 Pro és GTA 6.

Ha érdekel a PO'ed, mert anno játszottál vele és/vagy szeretnéd megtapasztalni a régi szép időket, akkor Steamen és GOG-on már a kívánságlistádra is teheted. Pontos megjelenési dátum nincs, csak annyit írnak, hogy hamarosan megjelenik.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár