Hiába vették meg, nem az Xbox fogja lerántani a leplet a Call of Duty: Black Ops Gulf Warról

Hiába vették meg, nem az Xbox fogja lerántani a leplet a Call of Duty: Black Ops Gulf Warról

Az elmúlt évek gyakorlatával szemben idén egy hagyományosabb leleplezést kaphat az aktuális CoD, a Call of Duty: Black Ops Gulf War.

Már november óta tudjuk, hogy folytatást kap a Call of Duty: Black Ops-sorozata. Ebben a hidegháborús Cold Warhoz képest egy picit később, az Öbölháborúban vesszük fel a fonalat, amit a pletykált alcím, a Gulf War is tükröz. A játék legnagyobb dobása alighanem a nyílt világú kampány lesz. Amíg hivatalosan le nem leplezik, addig persze nem vehetjük mindezt készpénznek – hiába szivárgott már ki a logója is. Na jó, de akkor mégis mikor derül ki, hogy mivel készül az idei évre az Activision a tavalyi nagy csalódás, a Modern Warfare 3 után?

Nos, Tom Warren, a The Verge újságírója szerint az idei Xbox Showcase-en ott lesz a Gulf War. Ez nyilván nem meglepő, mert az Activision és a Blizzard ősz óta a Microsoft tulajdonát képezik. De mint kiderült, Warren csak félig mondott igazat: az Insider Gaminget vezető Tom Henderson kijavította kollégáját és elmondta, hogy már egy kicsit hamarabb is hallhatunk majd az új CoD-ról. Tehát hiába lesz ott az állítólag június 9-re tervezett Xbox Showcase-en is a játék, mert nem ott fogják lerántani róla a leplet.

Ezeket olvastad már?

Ehelyett már a júniusi játékbemutató dömping előtt kapunk valamilyen ízelítőt a következő Black Opsból, valószínűleg egy előzetes formájában. Minden további információért viszont azt kell lesni majd, hogy miről beszélnek a Microsoft színpadán a fejlesztők a nyár elején. Ez azt jelenti, hogy egy hagyományosabb leleplezést kapunk ahhoz képest, ami az elmúlt években bevett gyakorlat volt az Activisionnél. Aki esetleg nem követte volna ezeket: rendszerint a közösségi médiában és egy Warzone-eseményen keresztül dobták ki ezeket az infókat.

Az Xbox Showcase-en valószínűleg a kampánnyal, a sztorival és a címmel barátkozhatunk meg. Vagyis láthatunk majd egy singleplayer küldetést a Black Ops Gulf Warból, és emellé némi fejlesztői magyarázatot is kapunk a Raven Software munkatársaitól. Továbbá azt is csiripelik a madarak, hogy az Xbox Showcase-en jelenthetik be azt, hogy a régi CoD-okkal mit tervez a Microsoft. A Treyarch Games által fejlesztett multiplayerről és zombis módról Henderson szerint csak augusztusban vagy azt követően fog kommunikálni a kiadó. A Call of Duty: Black Ops Gulf War megjelenése októberre várható.

Kövess Minket!



Gamer szótár