A Destiny 2 utolsó DLC-je nem a vég, hanem valami új kezdete?

A Destiny 2 utolsó DLC-je nem a vég, hanem valami új kezdete?

Lehet, hogy a Destiny 2: The Final Shape lesz a Light and Darkness saga vége, de ez még nem jelenti azt, hogy utána a franchise-t is kukázza a Bungie. Sőt, már dolgozhatnak is a számozott folytatáson.

Tegnap végre megjelent a régóta várt, de a leépítések miatt csúszó Destiny 2 kiegészítő játékmenet előzetese. A The Final Shape baromi ígéretesnek tűnik, főleg azért, mert a Fény és a Sötétség erejét a játékosok kényük-kedvük szerint kombinálhatják majd (Prismatic subclass). De ezen felül jön egy új ellenféltípus és rengeteg egyéb apróság is a Light and Darkness sagát lezáró DLC-ben. A június 4-étől elérhető The Final Shape azonban nem a franchise végét fogja jelenteni. Sőt, ha hihetünk a híreknek, egy számozott folytatással készül a Bungie elmélyíteni a sokak szívéhez hozzánőtt univerzumát.

A többek között a Marathon nevű FPS-en is dolgozó stúdió kapcsán február végén lehetett hallani egy olyan pletykát, miszerint Payback kódnéven új Destinyt készítenek. Ez a Redditen feltűnő híresztelés (mint általában bármi a platformról) nem sok hitelt kapott a szakmában akkor. De most Paul Tassi egy, a Forbes-on megjelent cikkében újra elővette ezt a posztot, és az általában a megbízhatósággal azonosított nevét mellé téve felerősítette annak jelentősségét. Tassi ugyan nem állítja, hogy tud egy Destiny 3 nevű játék létezéséről, bár megígérte, utánanéz. Csupán azt mondja, hogy a tény, hogy a Reddit-felhasználó milyen pontossággal számolt be jóval mindenki előtt a The Final Shape legnagyobb újdonságáról – a Prismaticról –, az arra enged következtetni, hogy mondanivalójának másik fele – a Destiny 3-ról – sem lehet légből kapott.

A Reddit-felhasználó egyébként egy azóta megjelent új posztjában elmagyarázta, hogy miért Payback lett a Destiny 3 kódneve. Szerinte ez egyáltalán nem arról szól, ami a The Final Shape-ben vár ránk. Vagyis ez nem egy spoiler, nem azt vetíti előre, hogy veszíteni fognak a játékosok az utolsó Destiny 2 DLC-ben, majd a számozott folytatásban revansot vehetnek. Ehelyett a kifejezés másik jelentése állhat a háttérben. Tehát a Bungie szeretne valami olyan csinálni, amit mindenki imád, és ez kifizetődne nekik.

Remek kérdés, hogy a Destiny 3 megjelenésére mikor kerülhet sor. Tassi például úgy gondolja, hogy a következő konzolgeneráció megjelenése előtt nem érdemes számítani az RPG-re. Ezzel pedig nem nehéz egyetérteni, amikor legjobb esetben is csak néhány hónapja kezdhettek bele az előkészítésébe, ha egyáltalán. Szintén fontos kérdés, hogy a Destiny 2-ből átvihetőek-e a cuccok vagy sem, ha kijön egy teljesen új játék. Legalább egy dolgot már részben megválaszolt a Bungie a The Final Shape-pel: a Prismatic behozásával megmutatták, hogy hajlandóak kísérletezni, ez pedig előrevetítheti, hogy egy új éra indul a Destiny világában.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár