Még mindig készül a Prince of Persia remake, de rá sem fogsz ismerni

Még mindig készül a Prince of Persia remake, de rá sem fogsz ismerni

Nem titok, hogy a Ubisoft gondokkal küzd a Prince of Persia: Sands of Time remake fejlesztése kapcsán.

Több mint három évvel ezelőtt jelentették be először, és azóta kicsit olyan érzésünk van, mintha elsüllyedt volna a fejlesztői pokolban, hiszen újra és újra elhalasztották a megjelenését. 2022 májusában aztán közölte a stúdió, hogy átköltöztették a projektet – elvéve ezzel a Pune-i és Mumbai csapattól a munkát – Montrealba. Az elmúlt két évben pedig nem sokat hallottunk róla, de most megtört a csend, ugyanis a Ubisoft legutóbbi frissítésében az áll, hogy a cím fontos mérföldkőhöz érkezett. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mit is takar ez, de az Insider Gaming több részletet is kiderített.

Ezeket olvastad már?

Először is, úgy fogalmaztak, hogy mindenki felejtsen el mindent, amit a bemutatkozó trailerben látott vagy hallott, mivel ismét a nulláról álltak neki elkészíteni a remaket. Eddig azt lehetett sejteni, hogy a költöztetést követően a már elvégzett munkára építenek, de kiderült, hogy nem ez a helyzet, és az új csapat teljesen az elejéről kezdte a fejlesztést. A sajtóorgánum kapott néhány felvételt is az új remakeről egy bennfentestől, azzal a feltétellel, hogy nem hozhatják őket nyilvánosságra. Ebből derült ki, hogy még korai stádiumban van a játék (hiányzó textúrák, eszközök stb.), és sajnos valószínűleg még messze van a megjelenéstől.

A Prince of Persia: Sands of Time Remake legújabb verziója egy realisztikusabb megközelítést alkalmaz, állítja a forrás. Mindent az alapoktól kezdtek, ami magában foglalja a teljes grafikai felújítást, új animációkat, illetve a harc és parkour rendszer is átesett egy ráncfelvarráson. A nulláról való kezdés azt is jelenti, hogy a játékot újraírták, és teljesen új jeleneteket is rögzítettek a motion capture segítségével. A régóta Prince of Persia-rajongók számára az egyik legszembetűnőbb változás az lesz, hogy Yuri Lowenthal, a herceg szinkronhangja már nem tér vissza, annak ellenére, hogy az eredeti bemutató trailerben még őt hallhattuk. Az szintén nem teljesen világos, hogy Lowenthal miért nem vesz részt többé a projektben.

Ha minden igaz, akkor a cég hamarosan alaposabban is beszámol majd a PoP remakeről, de egyelőre nem tudni erre mikor kerülhet leghamarabb sor.

Kövess Minket!



Gamer szótár