Ridley Scott: A nézők nem tudták hová tenni az Alient, annyira erőszakos volt

Ridley Scott: A nézők nem tudták hová tenni az Alient, annyira erőszakos volt

Eközben a két rendező egy asztalhoz ült és beszélgettek egy jóízűt egymással az Alien-nap alkalmából.

2024 egy különleges esztendő az Alien-franchise életében, hiszen idén ünnepli 45. születésnapját a horrorsorozat, amely 1979-ben indult világhódító útjára. Az évforduló alkalmából a filmet április 26-án ismét moziba küldik – ez a dátum az Alien-napot jelöli a naptárba, mivel a második rész (A bolygó neve: Halál) az LV-426 nevű holdon játszódik.

Ennek apropóján ült le az eredeti és a legújabb film rendezője egymással beszélgetni. A '79-es alkotást (Alien/Nyolcadik utas a halál) Ridley Scottnak, míg a bemutatásra váró új felvonást (Alien: Romulus) Fede Alvareznek köszönhetjük. Utóbbiból már napvilágot is látott az első hátborzongató előzetes, amely jó előjelnek vehető a rajongók szerint, mert kellően félelmetesre és brutálisra sikeredett.

Valószínűleg senkinek nincs szüksége, hogy felidézzük miről is szól az Alien, de azért gyorsan összefoglaljuk: a Dan O'Bannon és Ronald Shusett forgatókönyvéből elkészült film a Nostromo kereskedelmi űrhajó legénységére fókuszál, akik miután egy rejtélyes, elhagyott űrhajóra bukkannak egy ismeretlen bolygón, szembetalálják magukat egy agresszív és kegyetlen földönkívüli lénnyel, amely elszabadul a hajón és onnantól kezdve senki sincs biztonságban. A főszerepekben Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt, Veronica Cartwright, Yaphet Kotto, Harry Dean Stanton és Ian Holm látható, a Nostromo számítógépes rendszerének hangját Helen Horton adta, az idegen bőrébe pedig Bolaji Badejo bújt – aki sajnos mindössze 39 esztendősen, 1992-ben életét vesztette.

Ami az Alien: Romulust illeti, Alvarez Rodo Sayagues-szal írta meg közösen a szkriptet, és a történetet szerint egy elhagyott űrállomás felfedezése közben egy csapat fiatal űrutazó rábukkan az univerzum legfélelmetesebb életformájára. Az Alien: Romulus szereplőgárdájában helyet kapott Cailee Spaeny, David Jonsson, Isabela Merced, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu is. Merced időközben elárulta azt is, hogy van egy olyan jelenet a filmben, ami annyira gusztustalan, hogy sok néző valószínűleg elfordítja majd a fejét.

A két rendező egy röpke két és félperces videóban eközben kibeszélte a franchise egyik legfontosabb eseményét, vagyis amikor megszületik egy baby alien az ember mellkasából kirobbanva. Ridley Scott megosztotta, hogy az ominózus jelenet a premier előtt vetítés alkalmával óriási felháborodást és undort váltott ki a nézőkből, hiszen soha ilyet addig nem mutattak be még nagyvásznon. Később Stanley Kubrick felhívta Scottot, miután látta a filmet és rákérdezett, hogy a viharba sikerült elkészíteniük ezt a felvételt. A rendező csak annyit mondott, hogy egy kamu mellkast építettek, ráhúztak egy pólót, amit egy borotva hasított fel, de ekkor Kubrick félbeszakította és megköszönte az információt, majd letette a telefont.

Az Alien: Romulus augusztus 16-án debütál a mozikban.

Kövess Minket!



Gamer szótár