A Rebel Moon 2 hű a címéhez, és ugyanolyan gagyi, mint az első rész

A Rebel Moon 2 hű a címéhez, és ugyanolyan gagyi, mint az első rész

Nagyon csodálkoznánk, ha a Netflix rábólintana még egy ilyen produkcióra.

Decemberben robbant be Zack Snyder legújabb nagyszabású filmes univerzuma, a Rebel Moon, amely első körben a Star Warsszal akarta felvenni a versenyt, de mint kiderült nem csak ez nem jött össze, de még a közönségnek sem igazán ízlett a sci-fi. A tűz gyermeke (A Child of Fire) elég csúnyán leszerepelt, a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 21%-ot adtak rá, míg a felhasználók 57%-a kedvelte csak. Metacriticen 31 pontot kapott a firkászoktól, a nézők pedig 5.5-ös átlagot hoztak össze. Ez azonban nem szegte kedvét a rendezőnek, aki időközben azt is elárulta, hogy milyen tervei vannak a franchise-zal, ezért ha rajta múlik a dolog, még jó sokáig kapjuk majd a Rebel Moon folytatásokat.

Ez azonban lehet, hogy meghiúsúl, hiszen a Netflix sem szeretné csak úgy kiszórni a pénzét az ablakon, márpedig a Rebel Moon első két felvonása 166 millió dollárt emésztett fel, és nem úgy látszik, hogy megtérülne a befektetésük. Habár még fél évet sem kellett várni a második epizódra, az rajzolódik ki, hogy a Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő (Rebel Moon - Part Two: The Scargiver) – hű lett az alcíméhez, hiszen fájdalmat okoz a megtekintése – is A tűz gyermeke sorsára jut, mert az első értékelések alapján majdnem olyan gagyi, mint elődje. Bár Snyder korábban elmondta, hogy a nyáron mindkét alkotás megkapja a R-besorolású verzióját, kérdés, hogy addig kitart-e a streamingszolgáltató bizalma.

Ezeket olvastad már?

A második felvonás a Metacritic véleményei alapján csak egy hangyányival tűnik jobbnak az első résztől. A premier előtti vetítésen résztvevő sajtó munkatársai – a cikk irásának pillanatában 15 elemzés olvasható az oldalon – eddig átlagosan 38 pontot adtak rá, ami eléggé gyengének mondható. A Total Filmes Neil Smith azt vallotta a filmről, hogy ez nem is egy második epizód, hanem lényegében csak egy átkötés, míg az IndieWire-nél ténykedő David Ehrlich úgy fogalmazott, hogyha ez a borzasztóan semmitmondó produkció nem vet véget a Rebel Moon franchise-nak, akkor gyakorlatilag semmi sem állhat Snyder útjába.

Kövess Minket!



Gamer szótár