EPL: A király visszatért? A biztos halálból táncolt vissza a G2 Máltán

EPL: A király visszatért? A biztos halálból táncolt vissza a G2 Máltán

Az ESL Pro League nem áll le, sőt, mondhatni most kezdődik igazán: keddtől három magyar játékosnak, azaz torzsinak, sl3ndnek és Aaronnak is szurkolhattok majd a magyar közvetítéseken.

Véget ért az ESL Pro League 19. szezonjának első két csoportja. Az A- és B-jelű nyolcasfogatok tagjai kemény küzdelmeken vannak túl, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a világ néhány legjobb csapatának szabályosan izzadnia kellett a továbbjutásért. A FaZe, a G2 és a Virtus.pro majdnem kiestek, miközben biztos befutóknak számítottak. A Falcons pedig nem csak majdnem, ténylegesen is búcsút intett Málta szigetének pár érthetetlen vereséget követően.

Nem feltétlenül azért alakultak úgy az események, ahogyan, mert a nagyok egymással kerültek szembe lépten-nyomon. Hanem azért, mert hol egy fnatic, hol egy TheMongolz, hol egy BetBoom, hol egy M80 beleköpött a levesükbe. A végeredmény szempontjából édes mindegy lehet a FaZe, a G2 és a Virtus.pro alkotta triónak, hogy mit emberkednek a kicsik, hiszen a végén csak továbbjutottak. A kommentátoraink jóslatai viszont nem jöttek be a csoportok kapcsán maradéktalanul.

Az A-csoport negyedik ereje végül nem az Eternal Fire vagy a SAW lett, hanem a 3DMAX, akik egyedül a felső ági döntőben kaptak ki egy nagyon meggyőző Astralistól, az leszámítva simán nyertek a portugálok és az európai mixszel nevező fnatic ellen is. Az Imperial ezúttal egyetlen egy pályagyőzelemre volt jó, míg a törökök egyedül KRIMZéket tudták félretenni az útból, mindenki mástól kikaptak. A FaZe és a Virtus.pro középső ági összecsapása majdnem egy halálos csókkal ért fel az electroNickal erősítő ötösnek, de végül csak sikerült odaérniük a negyedik helyen a rájátszásba. Tehát az A-csoportból az Astralis, a 3DMAX, a FaZe és a VP maradtak életben.

Ezeket olvastad már?

A B-csoportban a Vitality mellett nem a G2 volt a legerősebb – hiába gondolták így sokan –, hanem a TheMongolz. Míg a Falcons és a BetBoom közül csak utóbbi léphette át a célvonalat, mert az előbbi NiKoékkal egyetemben végigszenvedte a csoportkört, míg nem összefújta őket a szél a legalsó ágon. Itt egy szoros Vertigo után már nem nagyon tudott labdába rúgni a Falcons, ezért mehettek is a cápák közé. A Falcons tehát egyedül a TYLOO-t verte meg, őket is csak éppenhogy. A TheMongolz és a BetBoom ellen pedig ennyit sem tettek le az asztalra, ami teljességgel érthetetlen.

A G2 viszont még nem örülhetett azután, hogy legyűrték Snappiékat. Mert az őket a középső ágon megverő M80 ellen kellett bizonyítaniuk, hogy megérdemlik-e a rájátszást, amit addigra a Vitality, a TheMongolz és a BetBoom kiharcoltak maguknak. A G2 és az M80 közti találkozók esetében mind a kétszer úgy alakult a vétó, hogy Ancient, Inferno és Vertigo kerültek (volna) elő. Az első alkalommal Ancientön csúnya pofonba szaladt a G2 így, ám második nekifutásra – három hosszabbítást követően – sikerült elcsenniük ezt a pályát. Inferno pedig most is az ölükbe hullott, így elkerülhették az 1-2-es vereség ismétlődését egy 2-0-ás győzelemmel.

A végeredményben hatalmas szerepe volt annak a NiKonak, aki a CS2 megjelenése óta nagyon felemásan muzsikált. Ancientön most is csak 6 killre volt jó a rendes játékidőben, folyton nevetséges halált halt. A hosszabbítás alatt azonban megemberelte magát, és például volt két köre egymás után, ahol 9-et lőtt összesen (m0NESY belopta a második ace-t). Szóval a végére még a pozitív K-D is meglett neki. Nem tudjuk, hogy ez donk Egy Egerének vagy minek köszönhető. De jó látni, hogy a színészkedés mellett végre a lövöldözésben is kimagaslóan teljesít a boszniai rifler. Úgyis mondhatnánk, hogy a király visszatért!

Az ESL Pro League nem áll le, sőt, mondhatni most kezdődik igazán: keddtől három magyar játékosnak, azaz torzsinak, sl3ndnek és Aaronnak is szurkolhattok majd a magyar közvetítéseken. Ha érdekel, hogyan szerepel a MOUZ, a PERA és a GamerLegion Máltán, akkor érdemes elolvasni, hogy mit gondolnak a C-csoportról és a D-csoportról a kommentátoraink, majd becsatlakozni az Esport1TV adásaiba a Twitch-en!

Kövess Minket!



Gamer szótár