Jöhet a címvédés? Torzsiék a negyeddöntőből folytatják az ESL Pro League-et

Jöhet a címvédés? Torzsiék a negyeddöntőből folytatják az ESL Pro League-et

Két magyar játékosnak és egy magyar elemzőnek is szurkolhattok az ESL Pro League rájátszásában!

Két hét kemény küzdelmeit követően összeállt az a 16 fős mezőny, ami az ESL Pro League 19. szezonjának rájátszásában a végső győzelemért harcolhat. És szerencsére bőven van miért örülnie a magyaroknak. Torzsi és sl3nd túlélték a csoportkört, előbbi ráadásul egyenesen a negyeddöntőig ugorhatott, annyira kemény volt a címvédő MOUZ eddig. Továbbá flashie-nek is lehet még szurkolni, mert a NAVI szintén a továbbjutók között van.

A magyar képviseletből egyedül Aaronnak (és az őket edző korynak) kellett korán búcsúznia Máltától. A PERA egyébként remekül szerepelt még így is, mert a NIP ellen szériát nyertek, a BIG-et és a FlyQuestet pedig majdnem legyőzték. Senki sem várt tőlük hasonlót, tehát az RMR-hez képest most mélyebb nyomot hagyott maga után a csapat. A kérdés csupán az, hogy mi a következő lépés tőlük?

De ahelyett, hogy ezt az összetett kérdést próbálnánk megválaszolni, inkább nézzük meg azt, hogyan is fest az EPL rájátszásának ágrajza!

Ezeket olvastad már?

Valószínűleg a vak is látja, hogy az ágrajz felső és alsó fele között balanszt kár is keresni. Mindig az a fránya sorsolás! Alul az, hogy a FaZe-nek egy NAVI-n és Vitalityn keresztül vezet az út az elődöntőig, biztosan jó meccseket hoz majd, de nem tűnik túl igazságosnak abban az értelemben, hogy a világ legjobb ötöséről beszélünk. Ehhez képest felül a MOUZ legkeményebb ellenfele a döntőig a G2 lehet. És miután ezt a LAN-t stúdióban játszák, nagyon jó esélye van torzsiéknak a győzelemre ellenük is. Persze sosem szabad sem alul-, sem felülértékelni NiKoékat.

Akikre még érdemes lehet figyelni a következő napokban:

  • 3DMAX: a csoportkörben meggyőzőek voltak, de azóta eltelt több mint egy hét, ki tudja, mennyire lesznek lendületben, ha csak egy életük van.
  • Virtus.pro: Jame-éknek egy hét gyakorlási idő electroNickal biztosan a hasznára lesz, kíváncsian várjuk, mennyire.
  • TheMongolz: nagyon kemény ez a csapat idén, már ahhoz képest, hogy Mongóliából törtek ki. De vajon képesek lesznek megtenni a következő lépést?
  • Astralis: mióta kirakták blameF-et, szabályosan szárnyra kaptak, viszont stavn szeret eltűnni a rájátszásokban. Most is így lesz vagy végre meghaladja ezt a dán?
  • Complexity: hallzerk ezúttal az életéért küzd, mert hamarosan lejár a szerződése. Volt egy-két jobb pillanata Máltán, de továbbra is kérdéses, hogy a rájátszásra konzisztensebbé válik-e.
  • Liquid: YEKINDAR még mindig árnyéka önmagának, skullz meg a kanyarban sincs, de legalább a többiek teszik a dolgukat. Már csak az a kérdés, hogy Twistzz és NAF háta mennyit bír?

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan szerepelnek a magyarok Máltán, akkor tarts az Esport1TV stábjával az ESL Pro League ideje alatt! Ehhez nincs más teendőd, mint felkeresni az esport1tv Twitch csatornáját. Jó szórakozást!

Kövess Minket!



Gamer szótár